Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Ny guidebok: Crew Guide 2005

December 13, 2004 09:25

Crew Guide 2005 är en ny guidebok med hundratals personliga restips från Skandinaviens mest reskunniga yrkesgrupp – SAS kabinpersonal och piloter.En riktigt bra skräddare i Bangkok, mysiga restauranger i Shanghai eller kanske fyndshopping i New York?
I den nya guideboken Crew Guide 2005 avslöjar SAS kabinpersonal adresserna till sina smultronställen runt hela världen. Det är för övrigt första gången som ett flygbolag ger ut en guidebok med besättningarnas bästa tips.

– Mer proffsiga resenärer än vår flygande personal finns väl knappast. Med hela världen som arbetsfält har de under årens lopp samlat på sig massor av kul, spännande och användbara upplevelser och restips som de gärna delar med sig av, säger Anders Ehrling, VD på Scandinavian Airlines Sverige.

Idén till guideboken, som publiceras av SAS Media, föddes för cirka ett år sedan.
– Besättningarna har massor av bra tips som de hittills bara har delat med varandra, säger Per Larsson, redaktör på SAS Media. Så vi kontaktade alla kabinanställda och piloter inom SAS och bad dem att berätta om sina personliga favoriter, och gensvaret har varit mycket bra. Boken innehåller massor av personligt undertecknade tips som du aldrig hittar i vanliga guideböcker.

Gorm Esbirk, pilot på SAS, berättar var han helst äter frukost i New York. Flygvärden Fernando Orellano anser att världens bästa gym ligger i Växjö. Och flygvärdinnan Maria Raabe handlar helst hos LEK Fashion i Bangkok.

– Tipsen har fortsatt att strömma in efter pressläggningen och jag hoppas att det blir en uppföljare redan nästa år, säger Per Larsson.

SAS Crew Guide to the World är skriven på engelska (144 sidor) och den finns att köpa i utvalda butiker samt via SAS egen guidesajt, www.sasguides.com för cirka 95 kr.

För ytterligare information och för att få ett exemplar av boken var god kontakta:
Per Larsson, redaktör på SAS Media, tel: +46-70-997 03 78

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

Latest news