Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och Rädda Barnen förlänger humanitärt sponsoravtal

November 19, 2004 13:29

SAS förlänger sitt humanitära sponsoravtal med Rädda Barnen i Sverige, Norge och Danmark. Avtalet som gäller t.o.m. 2008 innebär bl.a. att SAS på årsbasis donerar 6,2 miljoner svenska kronor till Rädda Barnen. Pengarna kommer att användas till arbete för barns rättigheter.– Det är ett mycket fint ekonomiskt stöd som SAS årligen skänker till förmån för vårt arbete. Tillskottet kommer att göra stor skillnad för många barn som behöver vår hjälp, säger Rädda Barnens generalsekreterare Charlotte Petri Gornitzka.

Samarbetet mellan SAS koncernen och de skandinaviska Rädda Barnen organisationerna startade redan 1998, under den perioden har SAS Rädda Barnens huvudsponsor till Rädda Barnen i Sverige, Norge och Danmark. Erfarenheter från denna avtalsperiod kommer ytterligare att förstärka samarbetet framöver.

Stödet från SAS har betytt mycket för Rädda Barnens arbete för barn i krig och på flykt. I norra Uganda rasar ett blodigt inbördeskrig, 24 000 barn har under de senaste 18 åren blivit kidnappade från sina hem och tvingats bli barnsoldater eller sexslavar i upprorsarmén. SAS ekonomiska stöd ger Rädda Barnen möjligheter att hjälpa de barn som lyckats fly till ett bättre liv.

– På SAS är vi mycket medvetna om att vi som företag ska ta vårt samhällsansvar. Vi vill att våra kunder och medarbetare ska veta att de flyger med och arbetar på ett flygbolag som bryr sig om människors liv. Rädda Barnen har kunskapen om var hjälpen bäst behövs och kan göra skillnad. Därför har SAS valt att fortsatt stötta dem ekonomiskt, säger Anders Ehrling VD för Scandinavian Airlines Sverige.

För ytterligare information var god kontakta:
Lennart Johansson, Marknads- och försäljningschef, Scandinavian Airlines Sverige,
tel: +46-70-997 48 70
Charlotte Petri Gornitzka, Generalsekreterare, Rädda Barnen Sverige,
tel: +46 70-270 80 70

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 44
Medarbetare: 3 000
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 44, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news