Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Claus Sonberg ny kommunikationsdirektör i SAS koncernen

August 22, 2007 15:00

Claus Sonberg har utsetts till ny kommunikationsdirektör i SAS koncernen och medlem av SAS koncernledning.Claus Sonberg är för närvarande Nordenchef för Burson-Marsteller, ett ledande konsultföretag i PR-branschen och baserad i Oslo.

Han har haft flera olika befattningar i företaget sedan 1996 och har varit ansvarig som VD för verksamheten i Norge i perioden 2000-2005, och Norden sedan 2004. Han arbetade innan dess som journalist och som presskontakt på TV2 i Norge.

Claus, som är norrman, har en utbildning i statsvetenskap från Oslo Universitet samt i journalistik och internationell politik från Indiana University.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla mina nya kollegor i SAS och bidra till en än mer kundorienterad servicekultur, säger Claus Sonberg.
– En öppen kommunikation och gott samarbete med alla medarbetare och deras företrädare är nyckeln till att uppnå våra mål. Det kommer att vara vår viktigaste prioritet.

Claus tillträder sin befattning i SAS under hösten 2007.

Claus Sonberg ersätter Hans Ollongren, som innehaft befattningen sedan 2002. Hans går in i en ny befattning som rådgivare till SAS VD och koncernchef Mats Jansson och ansvarig för koncernens internationella relationer, samhälls- och myndighetskontakter inklusive miljöfrågor.

För ytterligare upplysningar

Hans Ollongren, SAS koncernen +46 70 997 19 50
Claus Sonberg, Burson-Marsteller +47 909 78 515

SAS Group Corporate Communications

Latest news