Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Enklare att flyga mellan Sundsvall och Kina

March 28, 2007 14:34

Den 25 mars var det premiär för SAS direktflyg mellan Stockholm och Beijing, en efterlängtad flyglinje – inte minst bland affärsresenärer. I samband med invignings-flygningen undertecknades också samarbetsavtalet mellan SAS och Air China.Varje vecka etablerar sig två nya svenska företag i Kina. Och när det gäller städer med bäst affärsmöjligheter i hela världen placerar sig Beijing på andra plats, strax efter London, enligt en ny undersökning om affärsresande utförd av SAS. Efterfrågan på bättre förbindelser till Kina är stor. SAS lanserade i söndags en ny direktlinje mellan Stockholm och Beijing. Genom ett samarbetsavtal med Air China öppnar SAS även porten till över 50 inrikesdestinationer i hela Kina med hjälp av direktanslutna inrikesflyg från Beijing. Det innebär att SAS resenärer kan ta sig enkelt från Sundsvall till exempelvis till Shenzhen utan att behöva checka in flera gånger på vägen.

– För mig är den nya linjen ett efterlängtat initiativ som jag väntat på i fyra år, säger Håkan Dalin, Säljansvarig i Asien för Mekanisk Massa på Metso Paper i Sundsvall.
I Kina är det nu en oerhörd expansion inom Pulp and Paper och där finns affärs-möjligheterna för oss. För ett företag i Sundsvall med kunder i Kina innebär det att vi har ett frekvent resande och många byten på vägen. – Kortare restid och enklare check in skulle betyda oerhört mycket.

– Vi har Sveriges största linjenät inrikes. Och med vårt nära samarbete med Air China får våra resenärer nu tillgång till det största linjenätet i Kina. Det blir enkelt att ta sig från olika delar av Sverige till hela Kina, säger Marie-Louise Kjellström, försäljningsdirektör på Scandinavian Airlines Sverige.

Med den nya linjen blir Beijing Skandinaviens port till Kina. Till en början kommer SAS att ha fyra avgångar till och från Beijing i veckan. Linjen kommer att trafikeras med Airbus 340 med plats för 261 resenärer. Resor från Sundsvall till Beijing kostar
från 7 710 kr.

För ytterligare information var god kontakta:
Scandinavian Airlines Sveriges, Presstjänst tel: +46-8-797 33 30
Marie-Louise Kjellström, Försäljningsdirektör, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 15 77

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 48, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news