Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Kroatien, Norge och Nice nyheter i SAS Sveriges sommartrafikprogram 08

December 20, 2007 09:00

SAS Sverige introducerar till sommaren de nya destinationerna Zagreb och Stavanger. Dessutom öppnas under sommaren två linjer till Nice, en från Ängelholm och en från Växjö. Även sträckan Stockholm – Tromsö kommer att flygas under sommaren. Till detta kommer också en ökning av antalet avgångar på flera svenska, skandinaviska och europeiska destination att introduceras den 30 mars till följd av ett ökande kundbehov.Linjen Stockholm – Zagreb startar den 31 mars och kommer att trafikeras med avgångar måndagar och fredagar från Arlanda på förmiddagarna. Den 30 april tillkommer även avgångar till Zagreb på onsdagarna.

Stockholm – Stavanger kommer att börja flygas den 30 mars med avgångar måndag, onsdag, fredag och söndag förmiddag

– Med de nya linjerna fortsätter vi vår viktiga expansion på Europa. Destinationer i Kroatien och Norge är ett resultat av ett ökat intresse för resor till dessa länder framförallt som turistmål, men även som affärsdestination, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef på SAS Sverige.

Nordens Paris
Under perioden 23 juni till 22 augusti kommer SAS Sverige även att flyga direkt mellan Stockholm och Tromsö, Nordens Paris. Stockholm – Tromsö kommer att trafikeras måndagar och fredagar med avgång från Stockholm vid lunchtid.

– Vi tror mycket på direktlinjer till Norge, både för affärsresandet och för turister. Stavanger är Norges centrum för gas- och oljehantering samt kulturhuvudstad under 2008. Trondheim och Bergen, som vi flyger på sedan tidigare, är vackra städer med mycket turister och båda städerna är dessutom utmärkta startpunkter för den som vill åka Hurtigrutten, säger Susanne Dahlberg.

Störst till Kroatien
SAS Sverige har redan tidigare meddelat en start för linjen Göteborg – Split till den 7 juni och kommer dessutom att fortsätta att trafikera Split från Stockholm, på tisdagar och lördagar. Med dessa linjer till Kroatien blir SAS Sverige den största operatören på direktflyg till Kroatien från Sverige.

SAS Sverige kommer under sommaren också att introducera Nice som destination från både Växjö och Ängelholm. Därmed är Nice, huvudorten på den franska Rivieran, och orterna i dess närhet, Monaco, S: t Tropez, Cannes och Menton mera lättillgängliga från Sverige än de varit på många år. Linjen mellan Ängelholm och Nice avgår på tisdagar under perioden 1 juli till 5 augusti och linjen mellan Växjö och Nice går tisdagar under perioden 26 augusti till 16 september.

Ökade frekvenser på flera linjer
SAS Sverige kommer även med start den 30 mars att öka antalet avgångar till ett stort antal destinationer på såväl inrikes som Europa och Skandinavien. Orterna Malmö, Luleå, Trondheim, Bergen, Helsingfors, Nice, Rom, Barcelona och Athen får alla minst en ytterligare avgång från Stockholm.

Därtill kommer att München redan den 3 februari får en dubblering av antalet avgångar från Stockholm. SAS Sverige kan därmed i samarbete med Lufthansa erbjuda sex dagliga flighter till München.

– Det ökade antalet avgångar till dessa orter är en konsekvens av ett ökande kundbehov. Vi har aldrig tidigare flugit så mycket på de stora sommardestinationerna Barcelona, Athen, Nice och Rom från Stockholm. SAS Sverige befäster därmed sin position som det flygbolag som flyger till flest destinationer och har flest avgångar. Att vi samtidigt är det flygbolag i Sverige som säljer flest lågprisbiljetter gör att vi har en mycket konkurrenskraftigt kunderbjudande avslutar Susanne Dahlberg.För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Dahlberg, kommersiell chef SAS Sverige, +46 70 997 50 74
SAS Sveriges pressjour +46 8 797 33 30

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines SverigeKorta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 52, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news