Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS Braathens tilbyr miljøbilletter

March 14, 2007 09:40

Nå kan du kompensere for utslippene dine når du skal ut og fly. SAS-konsernet lanserer i dag tjenester som gjør dette mulig.Nå kan kan SAS-passasjerene kompensere for sine CO2-utslipp gjennom å støtte ulike prosjekter for bærekraftig utvikling, for eksempel prosjekter for fornybar energi. Senere i år kommer kundene hos SAS til å kunne kjøpe utslippsretter, såkalte Kyoto-kvoter.

– Vi ønsker å legge til rette for at passasjerene kan kompensere de utslippene som reisen deres medfører, sier Ola Strand, administrerende direktør i SAS Braathens. Strand kommer selv til å ta i bruk tjenesten fra første dag, og kompensere for alle reisene han foretar til utlandet.

Frivillig ordning
– Det er helt frivillig å kompensere for utslippene sine, og jeg støtter statsminister Jens Stoltenbergs oppfordring om å gjøre dette ved utenlandsreiser, sier Strand.

På en reise mellom Oslo og Paris genererer en passasjer rundt 300 kilo CO2 tur/retur. Det vil koste i overkant av 30 kroner å støtte tiltak som kompenserer for en slik tur.

Flyselskapene i Norge betaler i dag, som eneste landet i Europa, en egen CO2 avgift for alle innenlandsreiser. SAS Braathens betaler dermed allerede for de utslippene som skjer på innenlandsreiser.

Dokumentert reduksjon
SAS-konsernet har valgt samarbeidspartneren The CarbonNeutral Company, som har lang erfaring med CO2-reduserende tiltak og bærekraftig utvikling.

Felles for alle miljøprosjektene hos CarbonNeutral er at de har en dokumentert reduksjon av CO2, og at dette er bekreftet av en nøytral tredjepart. KPMG reviderer tiltakene hos CarbonNeutral.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby våre kunder denne muligheten. Det er en del av SAS-konsernets miljøstrategi, og stemmer godt overens med hovedmekanismene i Kyotoavtalen, sier Mats Jansson, konsernsjef i SAS.

Satser på flere miljøtiltak
SAS ser på den frivillige CO2-kompensasjonen som en viktig del av miljøarbeidet. Dette arbeidet omfatter også utviklingen av mer miljøtilpasset teknologi, og egne tiltak for å spare drivstoff og grønne innflyvinger. I tillegg jobber konsernet med å forbedre infrastrukturen, som ved å få et felles flygeledersystem for flytrafikken i Europa.

SAS har også besluttet at alle selskapets egne tjenestereiser skal CO2-kompenseres.

Kontaktinformasjon:
Informasjonssjef Thomas Midteide: 95 71 71 04
Direktør for Miljø og Bærekraftighet i SAS-konsernet, Niels Eirik Nertun: 95 71 78 12SAS Braathens er et heleid datterselskap i SAS konsernet og ble etablert våren 2004 med basis i Scandinavian Airlines i Norge og Braathens. SAS Braathens driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Selskapet er det største flyselskapet i Norge og har 440 avganger i døgnet. Årlig frakter SAS Braathens om lag 10 millioner passasjerer.

Latest news