Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS får automatisk setereservasjon

July 4, 2007 13:28

Automatisk setereservasjon skal sikre at familier med felles bestilling får sitte sammen om bord i flyet.Nå blir alle passasjerer som reiser på rabatterte billetter hos SAS automatisk tildelt et sete tre timer før avgang.

Hos SAS Norge kan alle passasjerer velge sitt sete selv 22 timer før avreise. Dette kan gjøres på Internett eller mobil, og er helt gratis for alle SAS-passasjerer uansett hvilken billettklasse de har. Fortsatt er det likevel mange som ikke har sjekket inn når de kommer til flyplassen. Når flyet er fullt har familier opplevd at de ikke får sitte samlet i kabinen.

– Tre timer før avgang plasserer vi familier og andre som reiser sammen i økonomiklasse ved siden av hverandre dersom de ikke selv har valgt sitt eget favorittsete, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge.

Slik får både familier og vennegjenger som har felles booking også sitte sammen når de skal ut og fly med SAS.

Mer effektiv innsjekking
I tillegg til at grupper som har bestilt reisen sammen automatisk også plasseres sammen i flyet, vil denne teknologien bidra til å effektivisere innsjekk på flyplassene. SAS har også tidligere lansert teknologi som effektiviserer innsjekksprosessen som for eksempel automater, bag-drop, biometri og innsjekk i elektroniske kanaler som e-post, Internett og mobil.

——————
Kontaktinformasjon:
Informasjonssjef Thomas Midteide
Telefon: 95 71 71 04
Mail: tmd@sasbraathens.no
SAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2006 var 361 millioner kroner.

Latest news