Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS flyger direkt London – Kiruna

March 30, 2007 08:31

Med start den 18 december i år till mitten av april 2008, kommer SAS Sverige att flyga nonstop mellan London och Kiruna på lördagar och tisdagar. Detta är resultatet av ett för SAS unikt samarbetsavtal med brittiska turoperatören Discover the World, VisitSweden och övriga aktörer i “Swedish Lapland”.

Londonbaserade Discover the World köper flygstolar av SAS och räknar med att flyga ungefär 5000 engelska turister direkt till och från Lappland under vintern. SAS och Discover the World har samarbetat i flera år, och i takt med den ökande efterfrågan är det nu möjligt att inleda nonstop flygningar.

– För SAS är det naturligt att vara delaktig i att utveckla turismen till och från Lappland. Detta blir ett viktigt nytt komplement till våra tio dagliga förbindelser mellan London och Sverige, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef för SAS Sverige.

– Vi på Discover the World tycker detta är ett mycket spännande projekt. Det ger oss det antal flygstolar vi behöver för att kunna tillfredsställa den allt större brittiska marknaden till Ishotellet i Jukkasjärvi. I tillägg vill vi kunna fokusera på att utveckla marknaden för skidresor och gruppresor för elever till svenska Lappland. Det är vårt hopp att vi kan utöka de 16 rundturerna, som kommer att flygas kommande vinter, till en full charterserie med två avgångar i veckan mellan december 2008 och april 2009. Vi hoppas också att kunna stimulera efterfrågan under sommaren till regionen – möjligtvis redan från sommaren 2008, säger Clive Stacey, VD på Discover the World.

“Swedish Lapland” är ett unikt affärssamarbete mellan företag och myndigheter, med uppdrag att marknadsföra Svenska Lappland i hela världen. I samarbetet deltar; Icehotel, VisitSweden, Luftfartsverket, Strömma Turism & Sjöfart/Riksgränsen, Björkliden, Nutek och länsturistorganisationen Norrbotten/Lappland.

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

För ytterligare information var god kontakta:
Susanne Dahlberg, kommersiell chef, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70 997 5074
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 48, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news