Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS koncernen säljer Newco till Teinver

September 29, 2007 10:33

SAS koncernen har idag överenskommit om att sälja bolagets 55% ägarandel i det spanska marktjänstbolaget Newco Airport Services till Teinver. Teinver kommer efter transaktionen att äga 100% i Newco. Värdet på transaktionen, kassaeffekten och den positiva effekten på nettoskulden för SAS koncernen uppgår till 400 MSEK. Värdet för aktierna är 320 MSEK. Reavinsten uppgår till cirka 170 MSEK.

“Försäljningen är en del av Strategi 2011 som vi lanserade i juni och detta är den första delen som slutförts. Vi är säkra på att den nya majoritetsägaren kommer att fortsätta att utveckla verksamheten i den växande spanska marknaden”, säger Mats Jansson, SAS VD och koncernchef.För ytterligare information
Sture Stölen, Head of SAS Group Investor Relations, phone +46 70 997 1451Om Newco
Newco är Spaniens näst största marktjänstbolag och förväntas hantera mer än
127 000 flygningar under 2007. Verksamheten startade 1998 och bolaget tillhandahåller passagerarservice, rampservice samt andra marktjänster vid 26 spanska flygplatser. Bolaget tillhandahåller också frakttjänster i Madrid. Newco har fler än 1 300 medarbetare som tillhandahåller service till mer än 40 flygbolag inklusive SAS koncernens flygbolag på spanska flygplatser.

Om SAS koncernen
SAS AB är Nordens största flyg- och reseföretag och erbjuder flygtransporter och flygrelaterade tjänster med bas i norra Europa. Scandinavian Airlines flyger från Skandinavien till/från Europa, Nordamerika och Asien. Scandinavian Airlines är medlem och en av grundarna till världens största globala flygbolagsallians – Star Alliance™. De övriga flygbolagen i koncernen är Spanair, Widerøe, Blue1 och airBaltic samt det delägda flygbolaget Estonian Air. Bolagen i affärsområdet SAS Aviation Services stödjer flygbolagens verksamheter.

Latest news