Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS koncernens trafiktal för augusti 2007: God trafiktillväxt och högre beläggning för SAS koncernen

September 7, 2007 11:09

SAS koncernens flygbolag transporterade 3,7 miljoner passagerare under augusti 2007 vilket är 7,3% fler än 2006. På tolvmånadersbasis har SAS koncernen transporterat 40,7 miljoner passagerare. Beläggningen ökade under augusti med 1,3 procentenheter och uppgick till 76,3%.

Kabinfaktorutvecklingen var positiv för Scandinavian Airlines Sverige, Scandinavian Airlines International, Widerøe, Spanair, Blue1 och airBaltic.

– Den positiva marknadsutvecklingen fortsatte under augusti och detta i kombination med god kapacitetsstyrning och nya kommersiella satsningar gav ökat antal passagerare och förbättrad kabinfaktor, säger Mats Jansson, SAS koncernens VD och koncernchef

– Utvecklingen är glädjande, men osäkerhet kvarstår om den framtida styrkan i tillväxten, konkurrenssituationen framöver samt utvecklingen av flygbränslepriserna. Att yielden fortsatt stiger visar på en fortsatt god efterfrågan och att vi har framgång på det kommersiella området, fortsätter Mats Jansson.

För ytterligare information om SAS koncernens trafiktal, vänligen kontakta
Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

Endnu en måned med passagerfremgang – SAS Danmark

SAS Danmark øgede i august produktionen med 2,7 procent sammenlignet med august 2006. Antal solgte sæder steg med 2,0 procent og kabinefaktoren endte på 72,1

“Vi har igen en måned med passagerfremgang, og det er tilfredsstillende, at vi har ramt plet med at der også har været efterspørgsel efter de ekstra sæder der er udbudt,” siger adm. direktør Susanne Larsen.

Latest news