Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS satsar extra på Kiruna i sommar

June 19, 2007 15:45

Under sommaren ökar SAS antalet flygningar till Kiruna från 7 flygningar per vecka till 10 per vecka. Barn upp till 15 år reser gratis vilket gör det lätt att resa hela familjen till midnattssolens Kiruna i sommar.– Vi upplever en stor efterfrågan på resor till Lappland, säger Peter Nilsson, inrikeschef på SAS Sverige. Därför genomför vi en rejäl ökning i antalet avgångar till Kiruna i sommar. Under juli och augusti trafikeras Stockholm-Kiruna mellan 10 och 11 gånger per vecka, vilket motsvarar en ökning på över 30 procent jämfört med förra sommaren.

Kiruna erbjuder ett magnifikt och skiftande landskap, allt ifrån fjäll med kristallklara små sjöar och björkskog till urgammalt skogslandskap med forsande älvar och bärrika myrar.
Kiruna är också en världsunik stad då hela staden snart ska flyttas, en händelse som saknar motstycke i svensk historia. Då kommer bland annat Kiruna kyrka, som är utnämnd till “Alla tiders bästa byggnad, byggd före 1950”, att flyttas.

I sommar är SAS partner i kampanjen “Lappland gratis för alla barn 2-15 år” – och därför erbjuder vi 100 procent barnrabatt till Kiruna, som erbjuder mängder med sommarlovsaktiviteter.

Även på andra håll i världen är efterfrågan på resor till Kiruna och Lappland stor. I vinter startar en direkt charterlinje mellan London och Kiruna. Storsatsningen ”Swedish Lapland” lockar turister från hela Europa till norra Sverige.

Flygningar till Kiruna i sommar
Vecka 26, 13 avgångar
Vecka 27-31, 10 avgångar/vecka
Vecka 32, 11 avgångar
Vecka 33, 10 avgångar
Vecka 34, 15 avgångarPeter Nilsson, Inrikeschef, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70-9974566
SAS Sveriges presstjänst, tel +46-8-7973330

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines SverigeKorta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 51, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news