Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS tar bagaget direkt till Åre/Östersund

January 15, 2007 10:13

Från och med den 15 januari får alla som reser med Star Alliance och SAS till Östersund via Arlanda hämta ut sitt bagage på Åre Östersund flygplats. Passagerarna slipper därmed ta bagaget genom tullfiltret på Arlanda och sedan checka in det på nytt.

– Med bara två veckor kvar till alpina VM i Åre är det extra roligt att vi tillsammans med Tullverket och Stockholm Arlanda Airport lyckats få till den här lösningen, säger Peter Nilsson Inrikeschef SAS Sverige. Nu kan vi ge alla internationella besökare – både tävlande och supportrar – en smidigare och enklare resa till VM i Åre via Arlanda.

Turistbranschen och näringslivet i Sverige har länge velat att passagerarna ska få hämta ut sitt bagage på slutdestinationen – något som är vanligt i många andra europeiska länder.

Därför genomförs nu ett test i samarbete med Tullverket och Stockholm Arlanda. Från och med den 5 februari kommer även de som ska till Luleå att få samma möjlighet. Testet kommer att pågå till den 15 april. Förhoppningen är att det ska leda till en permanent lösning för Östersund och Luleå, och även införas för alla andra destinationer i Sverige.

– Att SAS och Tullen nu arbetat fram en lösning för att sända bagaget direkt från utlandet till destinationen i Sverige är mycket positivt för Arlanda, säger Claes Hagström, operativ chef för LFV Stockholm Arlanda Airport. Det ökar servicen för resenärerna och gör Arlanda till en bättre flygplats. – LFV Stockholm Arlanda bidrar i de praktiska lösningarna och följer försöket med stort intresse. Vi hoppas att den här lösningen på sikt kan fungera för alla flygbolag och alla destinationer,För ytterligare information var god kontakta:
Peter Nilsson , Inrikeschef , Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70-997 4566
SAS Sveriges Presstjänst , Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 33 30

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 44, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news