Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Nye fly reduserer utslipp

April 25, 2008 08:30

I dag overtok SAS Norge det første av tre splitter nye fly av typen Boeing 737-800. Flyene er utstyrt med winglets og markedets mest moderne teknologi for å redusere sine utslipp.I dag tok det første av tre nye fly av fra Boeing Field i Renton, Washington. “Knut Viking” flyr hele veien til Skandinavia i ett strekk, og blir satt inn i trafikk på alle SAS Norges 58 destinasjoner i inn- og utland. Flyene skal erstatte eldre fly i SAS Norges flyflåte.

– SAS Norge har landets mest moderne flyflåte. Med ytterligere tre nye fly utstyrt med winglets og moderne teknologi fortsetter vi arbeidet med å redusere det fotavtrykket vi etterlater oss i naturen, sier administrerende direktør Ola Strand.

Sparer fire prosent CO2
SAS-flåten har allerede har flere Boeing-fly med winglets. Dette er vingetupper som stikker to og en halv meter opp i været, og som reduserer utslippene av CO2 med opp til fire prosent.

– De to neste flyene setter kursen mot Norge i løpet av våren. For oss er de nye flyene til dobbelt glede. Vi sparer både utgifter til drivstoff og sparer miljøet for utslipp, sier Strand.

Moderniserer flåten
SAS Norge har i dag 54 Boeing 737-fly i trafikk, og har samarbeidet med flyfabrikanten Boeing i mange årtier. De tre nye flyene er den del av den kontinuerlige fornyingen av selskapets flåte. De tre nye flyene vil erstatte to maskiner i den eksisterende flåten i SAS Norge.

Selskapet er også i gang med å oppgradere flere fly med winglets.

– Erfaringene våre med de nyeste flyene våre viser at winglets reduserer utslippene mer enn vi trodde. For å sette et enda mindre fotavtrykk etter oss i naturen vil vi oppgradere 12 av våre eksisterende fly med den samme teknologien, sier Strand.

Forklaringen på den store utslippsreduksjonen er at vingespennet forlenges, og at vingen får et bedre løft med disse vingetuppene. Det betyr at hele flyet krever mindre energi i lufta. Ombyggingen er kostbar, men SAS regner med å spare inn miljøinvesteringen ved lavere drivstoffutgifter.

——————
Kontaktinformasjon for journalister:
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide
Telefon: 95 71 71 04
Mail: thomas.midteide@sas.no
SAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2007 var 912 millioner kroner.

SAS Norge har 62 fly, 54 av dem er Boeing 737, 6 er av typen Fokker 50 mens 2 er av typen Avro 70. SAS har omtrent 160 destinasjoner, og SAS Norge opererer 58 av disse direkte i og fra Norge. 17 av destinasjonene er innenriks. Om lag 3500 medarbeidere arbeider i selskapet, som har sitt hovedkontor på Fornebu ved Oslo.

SAS Norge åpner 15 nye fritidsdestinasjoner i Europa i år.

Latest news