Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS Facility Management säljs till Coor

April 25, 2008 09:35

SAS säljer Facility Management till Coor Service Management som därmed blir helhetsleverantör av service till SAS i Danmark, Norge och Sverige.
Avtalet motsvarar ett totalt värde av 1 750 MSEK och börjar gälla från och med den 2 juni. Affären omfattar såväl fastighets-, produktions- som arbetsplatsrelaterade tjänster, som till exempel byggnadsunderhåll, konferensservice, reception, energi, posthantering och projekt.

Drygt 130 personer, inom SAS Facility Management Sweden AB (med dotterbolag), i Skandinavien går över till Coor.

– Affären är helt i linje med SAS strategi, att renodla verksamheten och öka fokuseringen på kärnverksamheten. Coor framstod tidigt som ett bra val av serviceleverantör och vi ser nu fram emot ett långsiktigt strategiskt samarbete med fokus på kvalitet och utveckling, säger Bjørn Frivold, VD SAS Facility Management Sweden AB.

– Det här är ett prestigeuppdrag för Coor och vi är mycket glada och stolta över det förtroende som SAS ger oss. En viktig del i vårt uppdrag är att ta ett helhetsgrepp om och utveckla SAS verksamhetsnära service i hela Skandinavien. Vi ser verkligen fram emot att få göra det i nära samarbete med SAS, säger Mats Jönsson, VD och koncernchef för Coor Service Management.

SAS Group Corporate Communications
För ytterligare information kontakta:
Bjørn Frivold, VD SAS Facility Management Sweden AB, tel +47 957 16855
Mats Jönsson, VD och koncernchef Coor Service Management Group, tel 08-553 959 50
Staffan Ebenfelt, VD Coor Service Management Sverige, tel 08-553 959 95

Latest news