Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Flygpoäng kan bli rymdresa och välgörenhet

June 10, 2009 19:39

Imorgon öppnar SAS EuroBonus shop på webben. Där kan medlemmar i SAS EuroBonus bland annat köpa en rymdresa för sina poäng – eller skänka bort dem till välgörenhet.– SAS var första flygbolag över Nordpolen och nu blir vi första flygbolag att erbjuda resor till rymden. Det är ju onekligen en spännande och udda destination för den redan beresta, säger Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige.

Rymdresan utgår från Kiruna och resenären får bland annat uppleva tyngdlöshet i fem minuter. Priset är 33 miljoner EuroBonuspoäng och första möjliga avresedatum planeras till 2012.

Den som hellre stannar på jorden har möjlighet att skänka sina sparade poäng till välgörenhet. SAS har ett väl etablerat samarbete med Rädda Barnen, men samarbetar i SAS EuroBonus shop även med andra hjälporganisationer.

– Att kunna skänka sina poäng till välgörenhet har varit efterfrågat av våra medlemmar. Och det är en önskan som vi nu uppfyller med glädje, säger Niclas Härenstam.

I SAS EuroBonus shop finns nära 300 varor och upplevelser att välja mellan. Allt från skandinaviska designprylar till leksaker och prenumerationer. På sajten kommer varor även att auktioneras ut. Behållningen från den första auktionen går oavkortat till Rädda Barnen.

Förutom att betala med SAS EuroBonus-poäng går det också bra att betala med pengar via betalkort, eller en kombination av pengar och poäng. SAS EuroBonus shop finns på www.sas.se. SAS EuroBonus har 2,9 miljoner medlemmar världen över.För mer information:
Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige, 0709 – 97 18 25

Latest news