Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Norges største flyavtale

January 19, 2009 13:40

SAS har inngått avtale med StatoilHydro om flyreiser til en verdi av nær 3 milliarder kroner. Avtalen er på 3 år med mulighet til 2 års forlengelse.Avtalen er inngått med SAS og deres StarAlliance-partnere, og er en transportavtale for StatoilHydros globale virksomhet. Avtalen har en verdi for SAS på godt over 500 millioner kroner i året, eller nær 3 milliarder kroner over 5 år. Dette er historiens største avtale om flytransport inngått i Norge.

– Dette er den største og viktigste avtalen i vårt marked. Vi er veldig glade for den tilliten StatoilHydro viser oss, og at SAS kan være en partner som bidrar til at Norges største internasjonale flaggskip når sine mål, sier Ola Strand, administrerende direktør i SAS Norge.

StatoilHydro er operatør for 39 olje- og gassfelt, og har rundt 29 500 ansatte i 40 land. Med SAS og StarAlliance kan StatoilHydros ansatte velge mellom mer enn 16.000 daglige avganger til 159 land.

SAS Norge og Widerøe vil ivareta avtalens innenriksreiser gjennom sitt store rutenett i Norge med rundt 3000 ukentlige innenriksavganger.

– SAS Norge har landets mest moderne og energieffektive flyflåte. I likhet med StatoilHydro er vi opptatt av å redusere vårt fotavtrykk i naturen mest mulig, og ha en bærekraftig utvikling for virksomheten vår, sier Strand.

——————
Kontaktinformasjon for journalister:
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide
Telefon: 95 71 71 04
Mail: thomas.midteide@sas.noSAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2007 var 912 millioner kroner. SAS Norge er kåret til landets beste flyselskap i 2008 (Grand Travel Award) og var Europa mest punktlige flyselskap i fjor.

SAS Norge har 60 fly, 52 av dem er Boeing 737, 6 er av typen Fokker 50 mens 2 er av typen Avro 70. SAS har omtrent 160 destinasjoner, og SAS Norge opererer 63 flyplasser i og fra Norge. 16 av disse er innenriks.

Latest news