Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS återinför EuroBonus för inrikesresenärer i Sverige

January 13, 2009 07:15

Marknadsdomstolens åläggande för SAS att ge EuroBonuspoäng för inrikesresor kan inte längre användas för utdömande av vite. Det har Konkurrensverket beslutat.
Därför återinför SAS EuroBonus för inrikesresenärerna i Sverige så snart som möjligt.– Ett glädjande besked från Konkurrensverket. Självklart vill vi kunna belöna våra trogna kunder på samma sätt som våra konkurrenter både i luften och på järnvägen har möjlighet att göra, säger Anders Ehrling, vd SAS Sverige.

Marknadsdomstolen förbjöd SAS 2001 att erbjuda kunderna EuroBonuspoäng för inrikesresor i Sverige på sträckor där SAS har konkurrens. Endast poäng som berättigar till högre nivåer i programmet har varit tillåtna fullt ut.

– Konkurrensen inom inrikestrafiken har ökat markant sedan 2001. När vi nu kan återinföra EuroBonus blir det åter konkurrens på lika villkor, säger Anders Ehrling.

Förutom konkurrens från järnvägen möter SAS flygkonkurrens på samtliga inrikesdestinationer. Intjänade poäng kan bytas mot flygresor, hotellnätter och hyrbilar och annat som ingår i SAS EuroBonus.

För mer information:
Niclas Härenstam, presschef SAS Sverige, 08-797 18 25

Latest news