Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS i Europatoppen i sommer

August 4, 2009 14:20

På Flesland gikk 95 prosent av SAS-flyene på rute i juli. I en internasjonal statistikk har SAS vært blant Europas aller beste til å få ferielystne passasjerer frem i tide i sommer. SAS har vært Norges mest punktlige flyselskap i flere år. I juli er selskapet også rangert som Europas tredje mest punktlige flyselskap. Det viser statistikken til FlightStats, som har undersøkt nær 7.000 norske SAS-flygninger. Hele 93,72 prosent av disse kom frem til bestemmelsesstedet på oppsatt rutetid eller før.

Passasjerene fra Bergen kunne glede seg over at 95 prosent av SAS-avgangene gikk på rute i juli.

Sommerfulle fly
– Det er viktig for oss at vi holder det vi lover kundene våre, både i Bergen og på våre andre destinasjoner. Det de er mest opptatt av er at vi skal få dem frem til viktige avtaler og gode opplevelser i tide. Til tross for fellesferie, sommerfulle fly og svært tett trafikk til europeiske feriebyer er vi helt i Europatoppen. Det er en skikkelig fjær i hatten for alle våre ansatte, sier kommunikasjonsdirektør for SAS i Norge, Thomas Midteide.

Når et fly kommer inn til parkering starter stoppeklokken og kampen mot sekundene for å få flyet klart til avgang igjen. Opp til 180 passasjerer skal av, og det skal ryddes og gjennomføres sikkerhetssjekk før flyet er klart til nye passasjerer. I tillegg skal flyet ha drivstoff, mat, teknisk sjekk og mye mer i løpet av en kort halvtime.

Lærte av Formel1
SAS tok i fjor i bruk ny teknologi i kampen mot sekundene på bakken. Teknologien fungerer omtrent som teamene i Formel1 har på sine pit-stop. Alle som jobber med å få flyet klart har nå en liten propp i øret hvor de kan høre hvordan de andre på teamet ligger an, og si i fra om noe skjærer seg.

– Alle i SAS har fullt fokus på å få flyene av gårde i tide, og ny teknologi har gjort det lettere for oss å lykkes med målet om å være blant de mest punktlige selskapene i Europa, sier Midteide.—————————
For mer informasjon:
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide
Mobil: 95 71 71 04
thomas.midteide@sas.noSAS Group er det sjette største flyselskapet i Europa, målt i antall passasjerer. I 2008 transporterte konsernet totalt 31 millioner passasjerer med en flåte på 255 fly til 176 destinasjoner. I Norge har SAS 54 fly, hovedsaklig av typen Boeing 737. SAS i Norge transporterte i 2008 drøyt 10 millioner passasjerer.

Latest news