Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS inngår viktig avtale med Amadeus

July 9, 2009 14:00

SAS-konsernet har inngått en avtale med det globale distribusjonsselskapet Amadeus som sikrer reisebyråer over hele verden full adgang til hele lagerbeholdningen av priser, tidtabeller og seter hos SAS Scandinavian Airlines, Widerøe, Blue1 og Estonian Air.Avtalen løper over fem år og innebærer at reisebyråene får samme informasjon i Amadeus som gjennom flyselskapenes øvrige salgskanaler. Den bekrefter også SAS’ fortsatte vilje til å satse på reisebyråene som en viktig partner.

– Dette er en veldig viktig avtale. Den betyr at vi nå kan tilby konkurransedyktige produkter og tjenester til kunder over hele verden, sier Robin Kamark, Chief Marketing & Sales Officer i SAS.

– Gjennom Amadeus vil kundene våre få full adgang til SAS’ produkter i alle geografiske markeder. SAS får en konkurransekraftig distribusjon ved at Amadeus fungerer som vår partner i alle salgskanaler, både i Skandinavia og i våre internasjonale markeder. Våre kunder vil finne beste tilgjengelige pris hos alle reisebyråer som bruker Amadeus, og reisebyråene vil ha glede av de avanserte løsninger som Amadeus tilbyr. Dette betyr service og enkelhet for våre kunder, sier Kamark.

– Over 70 prosent av alle flybilletter solgt via reisebyråer som bruker Amadeus, skjer på flyselskaper som har inngått avtale med oss om å vise hele lagerbeholdningen av produkter og tjenester. Vi setter stor pris på denne videreutviklingen av vårt distribusjonssamarbeid med SAS, sier Philippe Chérèque, Executive Vice President i Amadeus.

Amadeus har tilgang til hele lagerbeholdningen hos 130 flyselskaper, som står for mer enn 255 millioner bestillinger pr. år.

—————————-
For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Per Wehlander, Director, Electronic Distribution, Planning & Control, SAS, telefon +46 70 997 2964 eller per.wehlander@sas.seSAS Group er det sjette største flyselskapet i Europa, målt i antall passasjerer. I 2008 transporterte konsernet totalt 31 millioner passasjerer med en flåte på 255 fly til 176 destinasjoner. I Norge har SAS 54 fly, hovedsaklig av typen Boeing 737. SAS i Norge transporterte i 2008 drøyt 10 millioner passasjerer.

Latest news