Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS overrasket igjen over Ryanairs oppførsel

September 22, 2009 10:13

Selv om Ryanair for noen uker siden trakk tilbake sitt opprinnelige tilbud om å gi ut gratis flybilletter til SAS’ ledergruppe for at de skulle få oppleve å fly med lavprisselskapet, så fløy SAS konsernets kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i går sin første flygning med Ryanair. Man kunne følge Sonberg på flyreisen via både Facebook (www.facebook.com/flysas) og Twitter (www.twitter.com/sasgroup). Ikke før hadde Claus Sonberg landet på Stansted flyplass, et godt stykke utenfor London, før Ryanair sendte ut en pressemelding med ufullstendig og feil informasjon. Dette er tredje pressemelding på rad om SAS fra Ryanair som har feilaktig og villedende innhold. På SAS’ Facebook-side så er det en viss Fletcher Reede som har oppdatert flere Ryanair meldinger. Ironisk nok, så er Fletcher Reede Jim Carrey’s karakter som ikke kan stoppe å lyve i filmen Liar, Liar fra 1996.

I pressemeldingen så hevder Ryanair at Claus Sonberg sparte 1400 NOK ved å reise med Ryanair i stedet for SAS. Dette er feil, i likhet med at de viser et villedende eksempel og feilaktig SAS-pris på 3344 NOK, sammenlignet med Ryanairs 970 NOK, hvor de har fjernet prisen på flere tjenester flyselskapet tar betalt for. Ryanair utelater også det faktum at startprisen var på lave 299 NOK, langt fra den totalprisen Claus Sonberg endte opp med til slutt.

“Når jeg bestilte min første Ryanair reise sist mandag så kom den på 1564 NOK, inklusive bagasje, prioritert ombordstigning og bekreftelse via SMS. Dette anbefaler Ryanair, men tar seg ekstra betalt for. Når jeg sjekket SAS flyene til London på samme dag og ca samme tid, så kom prisen på 1918 NOK. En besparelse på 354 NOK, kompenserer ikke for alle de ekstra timene det tar å reise med Ryanair. Jeg måtte stå opp før kl 0600 i Oslo for å komme til et møte i London kl 1300 lokal tid” sier Claus Sonberg, Executive Vice President, Group Communications, SAS Group.

Claus Sonberg vil returnere til Skandinavia i dag med Ryanair. For å følge Claus’ på reisen så kan du gå til www.facebook.com/flysas eller registrer deg på SAS’ Twitter: www.twitter.com/sasgroup.For mer informasjon:
Claus Sonberg, Executive Vice President, Group Communication, SAS Group, +46 709 – 97 16 60

Latest news