Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Stort resetryck – så blir resan smidigare

July 3, 2009 09:06

SAS upplever just nu ett stort tryck av resenärer. Väntetiderna i telefon till biljettbokningen kan bli långa, liksom köerna till incheckningen på Arlanda. Här är några tips som gör resan smidigare i sommar!SAS hade under våren sin största rea på flygbiljetter någonsin. Det, i kombination med den regniga inledningen på sommaren har fått resenärerna att strömma till i högre takt än beräknat.

– Det är i grunden jättebra, men vi vill ju att dessa många gånger ovana resenärerna ska få en bra start på semesterresan. Vi försöker korta väntetiderna genom att ha mer tillgänglig personal och upplysa resenärerna om hur de själva enkelt kan göra resan smidigare, säger Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige.

1. Checka in hemma
Checka in och välj plats ombord via internet. Om du vill kan du skriva ut ett boardingkort och ta med till flygplatsen. Till vissa destinationer är boardingkort ett krav.
Det går även att checka in via mobiltelefon. Boardingkortet kan du då få som en så kallad 2D-bar code direkt till mobilen. Läs mer på www.sas.se/incheckning

2. Använd incheckningsautomater på flygplatsen
Har du inte tillgång till internet eller mobiltelefon så använd automaterna på flygplatsen. Därefter lämnar du bagaget i en ”bag drop” där köerna vanligen går betydligt snabbare än via den manuella incheckningen.
Har du checkat in hemma använder du även automaterna för att registrera ditt bagage. Kom i god tid till flygplatsen.

3. Frågor? Titta på webben
Svaret på de flesta frågor finns på vår webbplats, www.sas.se. Hittar du inte – fråga Eva! Hon är vår digitala resesäljare som hjälper dig att hitta på sajten. Hittar inte heller hon svar på din fråga kan hon koppla upp dig direkt mot en resesäljare via en chatfunktion.

– Ingen behöver vara orolig för att våra olika digitala tjänster som gör resan smidigare kostar extra. Vi på SAS gillar inte dolda avgifter, säger Niclas Härenstam.För mer information:
Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige, 08-797 18 25

Latest news