Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Svenska staten väljer SAS för inrikes flygresor

August 19, 2009 14:13

SAS får uppdraget att flyga statens medarbetare inrikes. Det meddelade idag Försvarsmaktens logistik, FMLOG, efter avslutad upphandling. Avtalet gäller för alla statliga myndigheter, verk, högskolor och universitet.
För SAS är avtalet värt 250 miljoner kronor, med potential för det dubbla.

SAS vann statens förtroende på samtliga inrikeslinjer som SAS trafikerar. Från Kiruna i norr till Malmö i söder. Statens främsta parameter var ett lågt pris.

– Det visar att SAS har bra priser som tål att jämföras. SAS storlek är vår styrka, ofta behöver ett företag endast ett avtal med oss för att täcka in hela resebehovet. Och ju mer omfattande avtal, desto lägre priser, säger Lars-Ove Filipson, marknads & försäljningsdirektör för SAS i Sverige.

– SAS har flest destinationer och flest avgångar. Lägg därtill att vi är ett av Europas punktligaste flygbolag så finns det mycket värdefull tid att spara i slutänden för statens resenärer, säger Peter Viinapuu, Chief Operating Officer SAS i Sverige.

Avtalet sträcker sig från den 1 oktober till den 30 september 2010 med option om förlängning ett år. Svenska staten är den enskilt största och viktigaste kunden för SAS i Sverige.
Flest resor gör statens medarbetare mellan Stockholm och Luleå, Malmö och Ronneby.För mer information:
Lars-Ove Filipson, marknads & försäljningsdirektör SAS i Sverige, 0709-97 35 78
Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige, 0709-97 18 25

Latest news