Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS lanserar internet ombord på både kort- och långlinjer

October 14, 2010 10:00

SAS blir ett av världens första flygbolag att erbjuda uppkoppling ombord i form av internet och mobila tjänster på både kort- och långlinjer. Tjänsten kommer att vara kostnadsfri för kunder i Business och Economy Extra samt erbjudas mot en avgift i Economy.SAS bredbandstjänster kommer att omfatta fullständig åtkomst till internet, nätshopping, filmer och videor, spel och destinationsinformation inklusive bokningsbara tjänster på destinationsorten (t.ex. taxi och hotellbokningar) och flyginformation i realtid.

–          Förhandlingar pågår med flera leverantörer och planen är att med start i april nästa år erbjuda våra premiumkunder kostnadsfritt internet ombord. Vi försöker alltid hitta innovativa sätt att förbättra flygupplevelsen för våra kunder. Med det här bredbandssystemet kan vi erbjuda en rad WiFi-tjänster som är anpassade efter kunderna – från filmer och annan underhållning för våra fritidsresenärer till kommunikationsverktyg för våra affärsresenärer, säger Robin Kamark, kommersiell chef på SAS.

SAS Boeing 737 blir först med uppkoppling ombord, och allra först ut blir inrikesflyget i Norge, samt rutterna från Oslo och Stockholm till London, Frankfurt och Paris. I en första fas kommer tjänsten att erbjudas ombord på nio B737 flygplan. I en senare fas planeras tjänsten erbjudas på fler kortlinjer och även SAS interkontinentala linjer till USA och Asien.För ytterligare information, kontakta:
SAS Pressjour
Telefon: +46 8 797 2944

Latest news