Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Uppskattad resultatpåverkan om 50-90 MSEK per dag på grund av störningar till följd av vulkanaskan

April 19, 2010 13:15

– Sammanlagd resultatpåverkan till och med igår, söndag, uppskattas till 220-280 MSEKDet skandinaviska luftrummet har sedan i torsdags, den 15 april, varit helt eller delvis stängt på grund av aska från vulkanen Eyjafjallajökull på Island. Som en följd av detta har SAS ställt in huvuddelen av sina flygningar sedan i torsdags eftermiddag. Delar av det skandinaviska luftrummet är fortfarande stängt, och en stor del av SAS flygningar är inställda även idag, måndagen den 19 april. Situationen i övriga norra Europa är likartad och har slagit hårt mot hela flygindustrin.

SAS uppskattar den negativa resultatpåverkan till 50-90 MSEK per dag, baserat på att samtliga flighter är inställda. Påverkan är minst på helgdagar och störst på viktiga resdagar som måndagar och torsdagar. Sammanlagt uppskattas den totala resultatpåverkan till och med söndagen den 18 april till ca 220-280 MSEK. Uppskattningen inkluderar extrautgifter för återbetalning till våra kunder som haft utlägg för hotellövernattningar och alternativa transporter.

”Med säkerhet som första prioritet arbetar vi tätt tillsammans med andra större europeiska flygbolag och med luftfartsmyndigheterna för att finna vägar att återuppta trafiken. Vi beklagar situationen och dess konsekvenser för våra kunder och SAS gör sitt yttersta för att hjälpa dem i en svår situation”, säger Mats Jansson, koncernchef och VD.

For further information, please contact
Pressjour: +46 8 797 2944

SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 april 2010 kl. 13.15.

Latest news