Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS börjar flyga till Shanghai från Köpenhamn den 1 mars 2012

June 7, 2011 16:30

Den 1 mars börjar SAS flyga mellan Köpenhamn och Shanghai. SAS kommer att flyga fem gånger i veckan och erbjuder korta och smidiga anslutningar från hela Skandinavien samt från europeiska destinationer som exempelvis London, München, Paris, Berlin, Warszawa, Wien och de baltiska huvudstäderna. Från Shanghai erbjuder SAS partners, Air China och Shanghai Airlines, ett brett utbud av destinationer, speciellt vidare i södra Kina och även till andra delar av Asien.”Efterfrågan på flygningar till Kina har ökat markant. Vi flyger idag mellan Köpenhamn och Peking och ser ett stort behov av att komplettera den linjen med Shanghai. Den nya linjen erbjuder många smidiga anslutningar både i Köpenhamn och i Shanghai, vilket skapar en effektiv och tillgänglig resväg för många europeiska och asiatiska resenärer”, säger Robin Kamark, Kommersiell chef SAS.

Köpenhamn-Shanghai flygningen kommer att trafikeras av en Airbus A340-300, det största flygplanet i SAS flotta. Flygplanet har 245 stolar uppdelat i tre olika serviceklasser, Business, Economy Extra och Economy. A340 som ska flyga på Shanghai är det 11:e flygplanet i SAS interkontinentala flotta och har de senaste två åren varit uthyrt till ett annat flygbolag.

Avgångar från Köpenhamn med SK997 till Shanghai, kommer att ligga på tisdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar kl 18.25, med ankomst dagen därpå i Shanghai kl 11,35. Avgångar från Shanghai med SK998, kommer att ligga kl 13,25 på måndagar, onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Biljetter finns nu tillgängliga att boka via www.sas.se (http://www.sas.se) eller hos din lokala resebyrå.

För ytterligare information kontakta:

Anders Lindström
PR Director, Scandinavian Airlines
Telephone: +46 70997 3394
E-mail: anders.lindstrom@sas.se (anders.lindstrom@sas.se)  

Latest news