Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS förstärker ytterligare sin långsiktiga position i Finland

December 21, 2011 12:00

Blue1: nya non-stop linjer till Skandinavien planeras under 2012I linje med 4Excellence strategin med fokus på Norden förstärker SAS ytterligare sin långsiktiga position i Finland. Blue1 planerar att under 2012 öppna ett betydande antal nya nonstop linjer från Finland direkt till Skandinavien för att komplettera SAS och Star Alliance linjenät och därmed stärka SAS nätverk på Stockholm Arlanda och Köpenhamn Kastrup.
Flyglinjer till Köpenhamn planeras från till exempel Kittilä, Kuopio, Uleåborg, Vasa, Villmanstrand och Åbo samt till Stockholm från Björneborg, Kokkola och Uleåborg.

Blue1:s VD Stefan Wentjärvi kommenterar: “Ökningen vi genomför på Köpenhamn och Stockholm är ett led i den strategi som beslöts tidigare i år då SAS meddelade om utfasningen av de återstående fem Avro RJ-85 flygplanen och rationalisering av flottan till Boeing 717. Förändringen innebär att Blue1 kan fortsätta sänka enhetskostnaden och ytterligare stärka konkurrenskraften”.

”De nya direktlinjerna från Finland till Köpenhamn och Stockholm erbjuder såväl affärs- som fritidsresenärer en kvalitativ och kostnadseffektiv produkt och ett nytt sätt att resa med utmärkta nya förbindelser som sparar både tid och pengar för passagerarna”, säger Wentjärvi.

Köpenhamns flygplats Kastrup är Nordens största med över 21 miljoner passagerare årligen och 140 destinationer världen över. Stockholms flygplats Arlanda med 17 miljoner passagerare erbjuder anslutningar till över 100 destinationer ut i världen.

Blue1 flyger sedan tidigare till Köpenhamn från både Helsingfors och Tammerfors och till Stockholm från Helsingfors, Tammerfors, Vasa och Åbo.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tom Christides, VP Communications & Public Affairs, Blue1, +358 40 7523131

SAS Group Investor Relations

SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 december kl 12.00.  

Latest news