Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ökar antalet avgångar till och från Kiruna

October 6, 2011 16:16

Med start i november 2011 ökar SAS antalet flygningar till och från Kiruna. Det innebär att SAS (www.sas.se) kommer att erbjuda upp till tre dagliga flygningar mellan Kiruna och Stockholm/Arlanda samt fler direktflyg.Från Kiruna erbjuder SAS två flygningar under vardagar från Kiruna till Stockholm, en på morgonen 05:50 och en lunchflygning kl 13:25. Morgonflygningen som tidigare flugit via Luleå fem dagar i veckan kommer nu flygas via Umeå tre dagar i veckan (måndag, tisdag, onsdag). På torsdagar och fredagar kommer morgonflygningen att vara direktflyg till Arlanda. I tillägg till detta kommer SAS att på måndagar flyga ytterligare en frekvens från Kiruna 17:40.  

Från Arlanda erbjuder SAS två flygningar varje vardag, en kl 11:20 och en kl 20:30. Kvällsfrekvensen som tidigare flugit via Luleå fem dagar i veckan kommer nu att flygas via Umeå tre dagar i veckan (måndag, tisdag, onsdag). På torsdagar och fredagar kommer kvällsflygningen att vara direktflyg till Kiruna (http://www.sas.se/sv/resmal/kiruna/flyg/). Utöver detta kommer SAS att på måndagar flyga ytterligare en frekvens från Arlanda med en avgångstid 15:30.  

–       Vi ser en positiv trend på Kirunamarknaden och ser nu möjligheten att förstärka vår position i Kiruna då många företag i området har efterfrågat fler flygningar. Vi är glada över att kunna möta deras behov, säger Peter Nilsson, Inrikeschef, SAS.

SAS är det enda reguljärbolaget som trafikerar Kiruna Airport och har trafikerat flygplatsen i 50 år.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige
SAS
Telefon: 070 997 4065
Email: Malin.selander@sas.se  

Latest news