Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

En halv miljon fler reste med SAS första halvåret 2012

July 6, 2012 11:00

Trots hård konkurrens visar SAS koncernen en fortsatt positiv trafiktillväxt med en ökning på 5,8% i juni. Antalet passagerare ökade med 3,6% och uppgick till 2,6 miljoner. Sedan årsskiftet har SAS transporterat över en halv miljon fler passagerare än motsvarande period föregående år.Trafiken fortsatte att öka starkt under juni, framför allt på de interkontinentala linjerna där trafiken ökade med 11,1%. På Asienlinjerna steg trafiken med över 30% jämfört med 2011, delvis tack vare linjen till Shanghai. SAS har i dagarna annonserat öppnandet av en ny linje till San Francisco från april 2013. SAS kommer att hantera den nya produktionen med existerande resurser genom att säsongsanpassa långlinjeprogrammet.

Totala kabinfaktorn sjönk något från en hög nivå, framför allt på grund av effekter från strejken i Norge bland säkerhetspersonalen på de norska flygplatserna.

– Det är beklagligt att strejken bland säkerhetspersonalen i Norge påverkar våra kunder, men jag noterar att vi trots detta under juni hade nöjet att välkomna 92 000 fler passagerare ombord. Det är också glädjande att vårt trafikprogram med många nya destinationer har fått ett gott genomslag i marknaden, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Enhetsintäkten, RASK var 2,6% högre under maj (rapporteras med en månads fördröjning), samtidigt som yielden sjönk med 2,5%, delvis påverkad av Shanghai destinationen. Under juni förväntas förändringen av yielden och RASK att bli svagt negativa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

SAS koncernens trafiktal publiceras kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått (RASK och Yield) publiceras preliminärt för månaden och med utfallet en månad senare. För detaljerad information och definitioner om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda över 1100 resmål världen över i 185 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news