Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Nu börjar SAS flyga mellan Köpenhamn och Shanghai

February 29, 2012 13:01

Med start den 1 mars erbjuder SAS en direktflygning mellan Köpenhamn och Shanghai fem gånger i veckan. Mer än hälften av passagerarna kommer att vara affärsresenärer från Skandinavien eller norra Europa.Kina är en växande marknad som är viktig för SAS kunder. SAS flyger redan idag mellan Köpenhamn och Peking och ett flertal skandinaviska och internationella företag har uttryckt sitt behov av en snabb förbindelse mellan Skandinavien och metropolen Shanghai. Första SAS-flygningen till Shanghai sker den 1 mars.

 – “Vi på SAS strävar mot att flyga på de nya marknader och destinationer där det finns stor efterfrågan, både från och till Skandinavien. I denna strategi är Kina, och nu Shanghai, en viktig marknad. SAS är det enda och första flygbolaget som flyger direkt mellan Köpenhamn och Shanghai och vi kan redan nu se, på bokningsläget, att destinationen är populär”, säger Per Möller-Jensen, Marknadschef och ansvarig för Eurobonus.

Direktflygningen mellan Köpenhamn och Shanghai har efterfrågats av skandinaviskt näringsliv. SAS ser nu fram emot att tillmötesgå önskemålet från affärsresenärerna, som kommer att representera mer än hälften av passagerarna. Även bland semesterresenärer är Shanghai en populär destination.

 – “Många danskar, norrmän och svenskar ser Shanghai som ett intressant semesterresmål. Samtidigt blir också fler och fler kineser nyfikna på Skandinavien. Här ser vi en stor potential”, säger Per Möller Jensen.

SAS är det enda flygbolag som flyger direkt mellan Köpenhamn och Shanghai och förväntar ca.120 000 årliga passagerare. SK997 med avgång från Köpenhamn på torsdag, fredag, lördag och söndag kl 17:40, flygs med en Airbus 340-300 och landar i Shanghai på morgonen dagen därpå. Returen, SK998, från Shanghai avgår kl 14.15 på måndag, onsdag, fredag, lördag och söndag, med ankomst kl 18:35 samma dag. Avgångstiderna skapar goda transfermöjligheter för resenärer som flyger från andra destinationer i Skandinavien och norra Europa.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige
SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med billigt flyg (http://www.sas.se/Billigt-flyg/) till resmål i Europa, USA och Asien. SAS erbjuder flest lågprisbiljetter (http://www.sas.se/) i Skandinavien, med flygpriser inom Skandinavien, SAS lågpriskalender (http://www.sas.se/sv/erbjudanden/Lagpriskalender/?WT.ac=start_lagpriskalender) ger en smidig överblick på våra inrikesflyg (http://www.sas.se/Inrikesflyg/) och utrikesflyg (http://www.sas.se/Utrikesflyg/). För mer information, besök www.sas.se.

Latest news