Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Premiär för Skellefteåsonen Rikard Rahms reklamfilmside

December 4, 2012 10:30

Imorgon, den 5 dec, har äntligen SAS nya reklamfilm premiär. Idén till reklamfilmen kommer från en av SAS många resenärer, Skellefteåsonen Rikard Rahm, som deltog i en reklamfilmstävling som SAS anordnade under sommaren.Tävlingen ”Min reklamfilm” var oerhört populär och visade SAS styrka i de sociala medierna. SAS fick totalt in 3000 bidrag och i snitt spenderade varje tävlande 14 minuter på tävlingssidan på sas.se. Vinnaren, Skellefteåsonen Rikard Rahms manusidé är nu inspelad och har ett härligt jultema som juryn föll pladask för. Budskapet går i linje med att SAS har Sveriges bästa tidtabell vilket också var temat för tävlingen.

–       Idén kommer ifrån en av SAS resenärer som deltog i vår reklamfilmstävling. Vinsten var att få se sin idé i SAS TV-reklam, säger Ulf Hermansson-Samell, marknadchef för SAS i Sverige. Tävlingen “Min reklamfilm” går helt i linje med att ha en öppen, ärlig och nära dialog med våra kunder.

Inför premiären den 5 december på TV4 har SAS även lanserat en trailer från inspelningen med vinnaren Rikard Rahm som finns här (http://www.sas.se/erbjudanden/tomten/?vst=true). Dessutom har tre storytelling-avsnitt med Rikard spelats in och dessa kommer att publiceras under december på www.sas.se, på SAS youtube-kanal, www.youtube.com/flysas samt även på SAS facebooksida, www.facebook.com/sas. SAS jobbar med en nära och ärlig dialog med sina kunder och anpassar kommunikation till SAS kunders sociala mediebeteende.

Ursprungsidé till tävlingen kommer från Wunderman Stockholm och konceptidé av Storytelling är framtagen av Mary Lee Sjönell på TNLSA (The Next Level of Storytelling) i samarbete med RundfunkMedia och Fatboys. Reklamfilmens regissör är den unga talangen Bill Schumacher på Lunatic Speed och reklambyrå är CP+B. Filmen är inspelad på Arlanda Airport i nära samarbete med Swedavia.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1300 resmål världen över i 190 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news