Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Rekordhög kabinfaktor och världens punktligaste i april

May 8, 2012 11:00

Trafiktalen för april visar en fortsatt positiv utveckling och trafiken ökade med 7,9%. Kabinfaktorn blev den högsta någonsin för en aprilmånad och uppgick till 75,5%. Scandinavian Airlines blev dessutom återigen världens punktligaste flygbolag för april månad.SAS koncernen transporterade 76 000 fler passagerare under april än samma period föregående år, en ökning med 3,4%. Den goda trafikökningen under april kommer framför allt från en god tillväxt på de internationella linjerna där särskilt god utveckling noterades på USA-linjerna. Den nyöppnade linjen Köpenhamn-Shanghai uppvisade samtidigt en god utveckling med en kabinfaktor som redan passerat 75%. Utvecklingen var under april månad god på svensk inrikes, framförallt på Göteborg/Malmö där vi trots hård konkurrens uppvisar en starkare beläggning än våra konkurrenter.

– Det är glädjande att kunna konstatera att vårt kunderbjudande står fortsatt starkt och att fler kunder väljer att flyga med oss. På marksidan har ny design lanserats i Malmö med en tydligt förstärkt SAS profil. Dessutom har lanseringen av SMART PASS nu rullats ut i hela Skandinavien och har redan en hög användandegrad och kundnöjdhet. Våra kunder väljer oss för att de uppskattar vår punktlighet, tidtabell och våra prisvärda biljetter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar att kontinuerligt stärka vårt produkterbjudande för att hela tiden leverera värde vad gäller tid och pengar till våra kunder, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Enhetsintäkten, RASK var 0,5% lägre under mars (rapporteras med en månads fördröjning), samtidigt som yielden sjönk med 3,8%. Under april förväntas förändringen av yielden och RASK att bli som under mars.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

SAS koncernens trafiktal publiceras kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått (RASK och Yield) publiceras preliminärt för månaden och med utfallet en månad senare. För detaljerad information och definitioner om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda över 1100 resmål världen över i 185 länder. För mer information, besök www.sas.se.  

Latest news