Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Resandet med SAS ökar och kabinfaktorn steg med 4,2%

April 11, 2012 11:00

Trafiktalen för mars månad visar en fortsatt god trafiktillväxt. Antalet passagerare ökade under mars med 106 000 till 2,4 miljoner, en ökning med 4,5%. Totalt ökade SAS koncernens trafik under månaden med 9,3% och kabinfaktorn uppgick till 72,3%.Den goda trafikökningen under månaden kommer från en relativt jämn tillväxt i stora delar av trafiksystemet med störst ökning på långlinjetrafiken som ökade 21,8% och kabinfaktorn uppgick till 79,2%. I mars öppnades den nya linjen Köpenhamn-Shanghai som fått ett gott mottagande av kunderna. Under 2012 kommer SAS att öppna minst 28 nya linjer, inklusive fler direktlinjer från Stockholm till bland annat Barcelona, Reykjavik och Dubrovnik. Särskilt god tillväxt har också noterats för europeiska linjer till bland annat Tyskland, Beneluxländerna, stora delar av Östeuropa samt Storbritannien.

– Det är mycket glädjande att fler kunder väljer att flyga med oss. De senaste åren har SAS kundnöjdhet ökat avsevärt och andra halvåret 2011 nådde kundnöjdheten den högsta nivån på elva år. Våra kunder väljer oss för att de uppskattar vår punktlighet, tidtabell och våra prisvärda biljetter. Vi vet att de gärna flyger med oss oavsett om de reser i tjänsten eller på en privat semesterresa och därför är vi också glada över att kunna erbjuda ett flertal nya destinationer under 2012, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Enhetsintäkten, RASK för februari (rapporteras med en månads fördröjning), var oförändrad jämfört med föregående år samtidigt som yielden sjönk med 2,9%. Under mars förväntas förändringen av yielden och RASK att bli något lägre än för februari.

SAS koncernens trafiktal publiceras kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått (RASK och Yield) publiceras preliminärt för månaden och med utfallet en månad senare. För detaljerad information och definitioner om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda över 1100 resmål världen över i 185 länder. För mer information, besök www.sas.se.  

Latest news