Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS åpner ny rute til San Francisco

July 5, 2012 08:49

Fra 8. april 2013 vil SAS fly direkte fra København til San Francisco med seks avganger i uken. Den nye direkteruten gir bedret forbindelse til den amerikanske vestkysten for mange reisende til og fra Norge.Nord-Amerika er et viktig og voksende marked for SAS som allerede flyr til New York, Chicago og Washington. I et marked hvor det er få direkteruter mellom USAs vestkyst og Norden, etterspør et økende antall nordiske og internasjonale virksomheter en rask forbindelse til vestkysten. Nå imøtekommer SAS ønskene.

– Vi har lenge sett en stor interesse for å komme direkte til vekstområdet i San Francisco blant reisende fra Norden, samtidig som at vi registrerer også et behov for at reisende fra vestkysten i USA får lettere tilgang til blant annet Norge, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS. I lys av en positiv markedsutvikling i USA så finner vi nå tiden inne for å starte denne spennende ruten, fortsetter han.

Fra San Francisco vil SAS partner United Airlines tilby mange forbindelser videre til USAs vestkyst, men også til mange andre destinasjoner i stillehavsområdet.

Vestkysten kommer nærmere Norge

Direkteruten fra København til San Francisco gir reisende fra Norge en langt enklere reise, uten en tidkrevende mellomlanding i USA.

– Med våre mange avganger til København fra ulike flyplasser i Norge, gir vi nå norske passasjerer enklere og bedre muligheter til å reise til San Francisco, og det utgangspunktet destinasjonen representerer for videre reiseopplevelser. For de fleste nordmenn blir nå den amerikanske vestkysten bare ett stopp unna, sier Eivind Roald.

SAS og San Francisco

– Det blir seks ukentlige avganger fra København til San Francisco. Ruten starter 8. april, og billettsalget begynner 5. juli.

– Det er første gang SAS flyr til San Francisco.

–  Ruten skal opereres med en Airbus 340-300, som er det største flyet i SAS-flåten, med 245 seter fordelt på tre serviceklasser: Business, Economy Extra og Economy Class.

–  SAS er det eneste selskapet som flyr direkte København – San Francisco, og man forventer ca. 125.000 årlige passasjerer på ruten. Av disse vil 55 % komme fra Norden og 10 % fra Europa. De resterende 35 % forventes å komme fra USA. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt pressevakten: Tlf 74 81 88 00SAS er Skandinavias ledende flyselskap med daglige flyreiser (http://www.sas.no/) til destinasjoner i Europa, USA og Asia. SAS er medlem av Star Alliance og kan sammen med 26 partnere tilby over 1000 reisemål (http://www.sas.no/reise/) i over 175 land. For mer informasjon, besøk www.sas.no.

Latest news