Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS är Årets Stjärnvarumärke

February 2, 2012 09:00

SAS har utsetts till Årets Stjärnvarumärke 2011 av YouGov och Indikat. Utmärkelsen ges utifrån att SAS var det varumärke bland samtliga 250 undersökta som ökat mest i styrka från 2010 till 2011. SAS sammanvägda Brand Index ökade med 3,6 enheter från 25,0 till 28,6, vilket var 2,5 enheter mer än det varumärke som kom på andra plats.SAS (http://www.sas.se) varumärkeslöfte sammanfattas i ”Service And Simplicity” och är en ledstjärna både internt och externt. Flygbolaget arbetar konstant med fokus på att respektera andra människors tid och att göra resan med dem så enkel och smidig som möjligt.

-Vi har under en längre tid arbetat med att fokusera på tid- och prissvärde som centrala begrepp för varumärket. Det handlar naturligtvis både om att kommunicera våra kundfördelar och även att leverera på dessa. Vi är Europas punktligaste flygbolag (http://se.yhp.waymaker.net/sasgroup/release.asp?id=240931) för tredje året i rad, vi har Sverige bästa tidstabell och vi erbjuder en mängd tidsbesparande lösningar som FastTrack (http://www.sas.se/sv/allt-om-resan/infor-resan/sakerhetskontroll/) och SMS check-in. Allt det där gör oss väldigt attraktiva för alla som värdesätter sin tid. Att våra priser dessutom är ärliga och tydliga gör att kunderna är nöjda med oss, säger Rickard Gustafson, VD, SAS.

De senaste åren har bolagets kundnöjdhet ökat avsevärt och andra halvåret 2011 nådde kundnöjdheten den högsta nivån på elva år.

–       Det är ett fantastiskt kvitto på att det långsiktiga varumärkesarbete vi bedriver verkligen uppfattas och uppskattas av det svenska folket, säger Niklas Angergård, VP Brand and Global Marketing, SAS. Vi märker att vårt fokus på tidsvärde och prisvärde blir allt mer attraktivt i takt med att människor och företag värdesätter tid allt högre..

Stjärnvarumärket utses av YouGov och Indikat som bevakar de 25 starkaste och mest betydelsefulla konsumentvarumärkena på den svenska marknaden. YouGov Brand Index mäter dagligen varumärkens styrka enligt internationell standard.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige
SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med billigt flyg (http://www.sas.se/Billigt-flyg/) till resmål i Europa, USA och Asien. SAS erbjuder flest lågprisbiljetter (http://www.sas.se/) i Skandinavien, med flygpriser inom Skandinavien, SAS lågpriskalender (http://www.sas.se/sv/erbjudanden/Lagpriskalender/?WT.ac=start_lagpriskalender) ger en smidig överblick på våra inrikesflyg (http://www.sas.se/Inrikesflyg/) och utrikesflyg (http://www.sas.se/Utrikesflyg/). För mer information, besök www.sas.se.

Latest news