Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar direktlinje från Köpenhamn till Kiruna

May 7, 2012 15:00

SAS öppnar en ny direktlinje mellan Kiruna och Köpenhamn för vintersäsongen 2012/2013. Det blir SAS 29e nya linje som lanseras under 2012.  Den 20 december blir det start för den nya säsongslinjen mellan Kiruna och Köpenhamn, som kompletterar den existerande Kiruna-Stockholm linjen som trafikeras upp till fyra gånger om dagen. Den nya direktlinjen erbjuds torsdagar och söndagar fram till 28 april 2013 och sker i samarbete med näringslivet i och runt Kiruna.

–       Det främsta skälet med denna nya linje är att locka fler turister till allt vad Kiruna och Lappland har att erbjuda, men det möjliggör även smidigare resa till Köpenhamn eller fortsatt ut i världen för Malmfältsborna. Vi räknar med ett stort intresse för denna linje bland fritidsresenärer i Öresundsområdet, Tyskland och England primärt och är anpassad för att passa en långhelg i Lappland, säger Joakim Landholm, kommersiell chef på SAS.

–       Vi är väldigt nöjda med en direktlinje till Köpenhamn med tanke på de möjligheter som turismnäringen ser i Öresundsregionen, samt att Kastrup fungerar som ett nav ut till fler marknader, säger Erica Mattsson, VD på turistorganisationen Kiruna Lappland, som också tillsammans med turismföretagen kommer att göra särskilda marknadsföringsinsatser för att öka resandet på flyglinjen.

De nya avgångarna går att kombineras med flyg via Stockholm och har två klasser ombord: Economy och Economy Extra.

Avgång för SK2899 från Kiruna är 12.05, med ankomst i Köpenhamn 14.30. Från Köpenhamn avgår SK2898 kl 09.00 och landar i Kiruna 11.25.För ytterligare information, kontakta:
Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se 

Latest news