Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS koncernens trafiktal för april 2013: 151 000 fler passagerare och en god start på San Francisco linjen

May 8, 2013 11:03

SAS koncernen transporterade 2,5 miljoner passagerare under april, en ökning med 151 000 motsvarande 6,5%. Den nya linjen till San Francisco har mottagits väl med en genomsnittlig kabinfaktor på över 80% under april.SAS koncernen hade en positiv passagerarutveckling under månaden. Framför allt ökade antalet passagerare starkt på inrikeslinjerna där tillväxten översteg 10%. Starkast var tillväxten på de danska och norska inrikesmarknaderna. Totala kabinfaktorn hade en negativ utveckling under april vilket förklaras av öppningen av åtta nya linjer inom Europa, där efterfrågan säsongsmässigt fortfarande är relativt låg, samt påskhelgen som delvis inföll i mars.

– Trafiktalen för april visar att SAS är på rätt väg. Höjdpunkten under månaden var SAS återkomst till den amerikanska västkusten. Det är inspirerande att se vilket positivt mottagande San Francisco linjen fått även i USA. Vi går nu in i vår högsäsong med tillförsikt och ser fram emot att öppna ytterligare 17 nya linjer under maj och juni, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Yield och RASK var som förväntat 2,7% respektive 3,9% lägre under mars än föregående år (rapporteras med en månads fördröjning). Under april 2013 förväntas förändringen av yielden att bli positiv jämfört med föregående år och RASK att bli i linje med föregående år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

SAS koncernens trafiktal publiceras normalt kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått (RASK och Yield) publiceras preliminärt för månaden och med utfallet en månad senare. För detaljerad information och definitioner om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.netSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1300 resmål världen över i 190 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news