Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar dörren till den amerikanska västkusten

April 8, 2013 08:00

Nordamerika är en viktig och växande marknad för SAS, som redan flyger till New York (http://www.sas.se/resmal/new-york/flyg/), Chicago (http://www.sas.se/resmal/chicago/flyg/) och Washington (http://www.sas.se/resmal/washington/flyg/). Skandinavien är en marknad som saknar direktflyg till den amerikanska västkusten och därför har flera nordiska och internationella företag efterfrågat en smidig anslutning dit. Nu tillmötesgår SAS den önskan.

– SAS har flugit till USA i över 60 år, och vi har en god kunskap om vad kunderna behöver när de flyger långt. Vi är glada att kunna erbjuda en direktlinje från Köpenhamn och en reseupplevelse där kunden erbjuds alla våra tjänster som gör hela resan både enkel och bekväm, säger Rickard Gustafson, VD och Koncernchef på SAS.

– Förutom att San Fransisco är en attraktiv destination i sig, är staden också den bästa utgångspunkten för den amerikanska västkusten. Från San Francisco (http://www.sas.se/resmal/san-francisco/flyg/) får kunderna tillgång till många andra destinationer i Star Alliance nätverk, säger Rickard Gustafson.

Eftersom flygningen avgår från Köpenhamn kl 12.25 på dagen så skapar SAS goda möjligheter för bra anslutningar från Stockholm samt många andra destinationer i Skandinavien och norra Europa.

Fakta om SAS och San Francisco

– Det är första gången som SAS flyger till San Francisco.
– Sträckan kommer att flygas med en Airbus 340-300, det största flygplanet i SAS flotta med 245 sittplatser fördelade på 3 serviceklasser.

– SAS flyger 6 gånger per vecka mellan Köpenhamn till San Francisco: Alla dagar i veckan utom tisdag.
– SAS är det enda flygbolag som flyger direkt mellan Köpenhamn och San Francisco och förväntar sig ca. 125.000 passagerare per år på sträckan. Av dessa kommer 55% från Norden och 10% från Europa. De återstående 35% kommer från USA.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1300 resmål världen över i 190 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news