Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS pensionerer en arbejdshest

October 26, 2013 14:56

Som en del af SAS’ løbende fokus på bæredygtighed og udvikling af flyflåden, er de tre sidste af i alt 66 fly i den legendariske MD80-serie i dag taget ud af drift. Et af flyene udstilles fremover på SAS Museet i Oslo Lufthavn.  Siden den første MD80 blev leveret til SAS den 10. oktober 1985 har flytypen foretaget 3.134.900 flyvninger og tilbagelagt hele 2.977.195.000 km på SAS’ korte og mellemlange ruter. Når flytypen nu tages ud af drift er det som et led i flådefornyelsen.

– Vi pensionerer i dag en sand arbejdshest i SAS. Responsen fra vores kunder og medarbejdere har været enorm, og det viser, at MD80’eren vil blive savnet. Men i dag er også en festlig dag, for når vi siger farvel til MD80, betyder det også, at vi tager mange nye fly ind i flåden, siger koncerndriftsdirektør Flemming Jensen.

Ved udgangen af første kvartal 2014 vil SAS operere en ren ’Next Generation’ flåde. Next Generation-fly kendetegnes ved ny teknologi, som giver god brændstoføkonomi, støjsvaghed og komfort.

En vemodig afsked
MD80-flyet er kendt for sine behagelige flyveegenskaber og ekstraordinære stilhed i flyets forende. Pensioneringen af typen har nydt stor bevågenhed både i og uden for SAS, og derfor markerede SAS dagen med en officiel MD80 Farewell Flight. Flyet bragte knap 150 inviterede gæster på en rundtur over Danmark fra København henover Aalborg Lufthavn og Billund Lufthavn samt via Storebæltsbroen tilbage til København.

Med på turen var blandt andet Transportminister Pia Olsen Dyhr, som efterfølgende markerede begivenheden med en tale om fremtidens fly. Fra 2016 vil SAS, som et af de første flyselskaber i Europa, modtage nye Airbus A320neo, som repræsenterer yderligere landvindinger indenfor motorteknologi og miljøvenlighed.

I alt har SAS afgivet ordre på 65 nye og moderne fly, som leveres de kommende år.

For yderligere information, kontakt
SAS’ presseafdeling på 3232 3135.SAS er skandinaviens største flyselskab med billige fly (http://www.sas.dk/billige-flybilletter/) til destinationer i Skandinavien, Europa, USA og Asien.  SAS lavpriskalender giver nemt et overblik over vores indenrigs (http://www.sas.dk/indenrigsfly/) og internationale flyvninger. SAS er medlem af Star Alliance.

Latest news