Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS vinnare av två priser på Grand Travel Awards

February 13, 2013 21:39

I samband med den årliga galan Grand Travel Awards, som arrangeras av branschtidningen Travel News, vann SAS två priser bland annat som ”Bästa flyg Europa” vilket är ett tecken på att SAS fortsatt är en viktig aktör för svensk infrastruktur och hela resebranschen.SAS var nominerat i tre olika kategorier inför galan; ”Bästa flyg Europa”, ”Transport inrikes” och i kategorin” Årets chef” där SAS VD Rickard Gustafson var nominerad och också vann priset. 1 200 representanter från resebranschen har röstat fram SAS som vinnare av ”Bästa flyg Europa” och chefspriset har röstats fram av 50 branschchefer.

– Jag är väldigt glad över att SAS har vunnit två priser här ikväll. Vi har gått igenom en turbulent period och vinsterna är ett tydligt tecken på att vi är, och fortsatt ska vara, en viktig aktör för hela svenska resebranschen. De här priserna är inte till mig utan till alla medarbetare, ledare och fackliga företrädare i SAS som har tagit ett stort ansvar i den förändringsprocess vi befinner oss i. Medarbetare som under extraordinära omständigheter fortsatt att leverera den höga kvalitet och service som vi vet att våra kunder uppskattar, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef, SAS, som var på plats på Grand Travel Awards tillsammans med flera medarbetare från SAS.

I november 2012 presenterade SAS en ny offensiv plan, 4Excellence Next Generation (4XNG) där ett första steg var att ingå nya kollektivavtal den flygande personalen. Nu fortsätter arbetet med övriga åtgärder inom 4XNG-planen som innebär omfattande förändringar, bland annat inom administrationen som ska reduceras och centraliseras till Stockholm. Samtidigt stärks kunderbjudandet genom bland annat lanseringen av 45 nya linjer under 2013.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS
Telefon: +46 70997 4065

E-mail: malin.selander@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1300 resmål världen över i 190 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news