Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

200 000 fler passagerare valde SAS i oktober

November 10, 2014 10:01

SAS hade en positiv passagerarutveckling i oktober och totalt reste 2,7 miljoner passagerare med SAS, en ökning med ca 8% jämfört med samma månad föregående år.

I oktober ökade SAS trafik med totalt 7,2%. Tillväxten var störst på de intraskandinaviska linjerna samt fritidsorienterade europalinjer. SAS totala kapacitet ökade med 4,2% och kabinfaktorn förbättrades med 2,1 procentenheter till 75,8%.

–       SAS hade en positiv trafikutveckling under oktober med fler passagerare och högre kabinfaktor. Det visar att de som reser ofta uppskattar vår produkt och väljer SAS, oavsett om de reser i arbetet eller på sin fritid. Den starka prispressen och överkapaciteten har dock medfört en kraftig PASK- och yieldpress under hela 2014. För att stärka vår konkurrenskraft arbetar vi intensivt med att realisera omfattande kostnadsåtgärder samtidigt som vi löpande förbättrar vår produkt till glädje för våra kunder, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den valutajusterade yielden under september (rapporteras med en månads fördröjning) var 1,9% lägre än föregående år medan PASK*, som förväntat, var 0,7% högre. Under oktober förväntas valutajusterad PASK att vara i stort sett oförändrad jämfört med föregående år.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

Latest news