Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Fler passagerare för SAS

April 7, 2014 11:01

2,2 miljoner kunder reste med SAS under mars 2014, en ökning med 7,1% jämfört med föregående år. På de viktiga marknaderna till, från och inom Norge och Sverige var passagerarväxten än starkare med över 13%.Trots att konkurrensen fortsätter att intensifieras, ökade SAS återigen antalet passagerare under mars månad. Framför allt var tillväxten god till, från och inom de svenska och norska marknaderna där antalet reguljärpassagerare ökade med över 13%. Totalt ökade SAS den reguljära kapaciteten under månaden med 8,4%. Kabinfaktor sjönk med 3,4 procentenheter till 69,5%.

–       Det är glädjande att vi växer på de viktiga norska och svenska marknaderna. I en marknad präglad av kraftig konkurrens, måste vi fortsätta ett ge våra kunder alla anledningar att välja SAS. Ett betydligt förbättrat EuroBonus-program är en sådan anledning. Vår förstärkning av trafiken till USA, med bland annat fler avgångar Stockholm-Chicago och Stockholm-New York, och introduktionen av Stavanger-Houston senare i år, är ytterligare ett exempel, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Valutajusterade yielden var under februari 6,9% lägre än föregående år (rapporteras med en månads fördröjning) och PASK* var 9,7% lägre, svagt som förväntat.  Under mars 2014 förväntas förändringen av yield och PASK också att bli negativ.

Latest news