Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Rekordhög kabinfaktor och 302 000 fler passagerare

July 7, 2014 11:01

Under juni reste totalt 2,7 miljoner passagerare med SAS, en ökning på 12,4%. Tillväxten bidrog till att SAS uppnådde en rekordhög kabinfaktor för en junimånad på 83,0%.  Trots fortsatt intensiv konkurrens hade SAS en god tillväxt i flera marknader under juni. Speciell stark var passagerartillväxten till/från och inom Sverige med en ökning på över 25%. Den intraskandinaviska tillväxten var också god med en tillväxt på över 20%. På de interkontinentala linjerna uppnåddes en kabinfaktor på över 90%.

–       Tillväxten i juni var god med fler passagerare och rekordhög kabinfaktor. Utvecklingen har varit positivare sedan april vilket visar att våra intensifierade marknadsaktiviteter haft en positiv påverkan. Även vår PASK ser ut att utvecklas bättre i juni än under maj, men förväntas fortsatt att minska under 2013/2014 varför vi intensivt jobbar vidare med att effektivisera vår verksamhet, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Valutajusterade yielden var under maj 8,8% lägre än föregående år (rapporteras med en månads fördröjning) och PASK* var 6,0% lägre. Under juni 2014 har utvecklingen varit något bättre. SAS förväntar fortsatt att förändringen i PASK jämfört med juni förra året kommer att bli svagt negativ, men bättre än i maj.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

Latest news