Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS flyr fra Stavanger til Houston

August 20, 2014 08:00

Onsdag 20. august hadde SAS’ nye rute mellom Stavanger og Houston sin første avgang, og direkteruten ble offisielt åpnet ved markering på Stavanger lufthavn Sola. Den nye ruten er første og eneste direkterute mellom Skandinavia og Houston, Texas.

Den nye ruten er etablert blant annet på grunnlag av ønsker fra toneangivende aktører i oljebransjen om bedre forbindelser mellom Norge og Skandinavia til Houston, Texas, og andre veien.

– Vi har sett fram til denne dagen når vi nå starter våre flyvninger fra Stavanger til Houston, og dermed endelig kan tilby en direkterute fra Skandinavia til Houston – en viktig destinasjon for næringsliv og spesielt oljebransje., sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS.

Ruten vil flys med en businessversjon av Boeing 737-700, og har et SAS Long Haul Business Class konsept om bord, med kun 44 komfortable business-seter, moderne underholdningssystem og fullservice måltider og servering.

Rutetid og hyppige frekvenser gir gode forbindelser i hele Skandinavia begge veier, i tillegg til at Houston er et knutepunkt sør- og vestover til bl.a. Mexico, Los Angeles, Dallas og Phoenix med Star Alliance. Tidtabellen gir i tillegg mulighet for arbeidsdag i Stavanger ved avreise, samt full arbeidsdag i Houston før retur.

SK951 vil gå fra Stavanger daglig unntatt tirsdager, med avgang kl 16.00 og ankomst til Houston kl 19.40 samme dag. Fra Houston til Stavanger vil avgang være kl 21:35 og ankomme Stavanger kl 14.20 påfølgende dag.

SAS og Houston

  • Det er første gang SAS flyr til Houston og Texas
  • Houston er USAs fjerde største by, og SAS’ nye rute blir eneste direkterute fra Skandinavia
  • Ruten bli raskeste reiserute til Houston fra blant annet Stavanger, Oslo, København, Bergen m.fl.
  • SK951/2 opereres på wetlease av PrivatAir, som har denne spesialversjonen av Boeing 737-700. Flyet vil er malt i SAS’ karakteristiske farger og logo.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt SAS presseavdeling

Telefon: + 47 648 18 800

Latest news