Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS og Etihad Airways annoncerer codeshare-planer

November 27, 2014 08:00

Selskabernes aftale om billetsamarbejde, såkaldt codeshare, giver forbedrede muligheder for flyrejsende mellem Skandinavien og De Forenede Arabiske Emirater. For sin del øges Etihad Airways’ partnerskaber med europæiske flyselskaber og for SAS’ del partnerskaber med mellemøstlige flyselskaber. Flyselskabernes loyalitetsprogrammer skal desuden indgå i aftalen og give særlige fordele til medlemmerne.

Aftalen, som afventer myndighedernes godkendelse, vil styrke begge flyselskabers mulighed for at tilbyde bedre forbindelser til og fra et antal vigtige europæiske byer. SAS er Etihad Airways’ 47. partnerskab på globalt plan og nr. 22 i Europa. For SAS er Etihad Airways codeshare-partner nr. 23 og den tredje partner med en stærk position         i Mellemøsten.

Begge flyselskaber vil desuden udvikle og underskrive en aftale om loyalitetsprogrammer, som vil være til fordel for medlemmer af såvel Etihad Airways’ Etihad Guest-program som SAS’ EuroBonus-program.Kevin Knight, Etihad Airways’ Chief Strategy Officer:

– Denne codeshare-aftale med SAS vil åbne adgangen til Stockholm, Oslo og København samt til en række andre vigtige byer over hele Skandinavien. Den vil væsentligt forbedre rejsemuligheder og videreforbindelser for flypassagerer og styrke vores bånd til Europa og europæiske flyselskaber.

– Partnerskaber som dette med SAS er centrale for Etihad Airways’ strategi, og vi ser frem til at placere SK-koden på vores flyvninger til og fra Abu Dhabi og byde SAS-rejsende velkommen ombord på vores fly.

Aftalen betyder, at SAS placerer sin SK-kode på Etihad Airways’ flyvninger mellem Abu Dhabi og Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow.

Modsat kan Etihad Airways placere sin EY-kode på SAS-flyvninger fra samme europæiske destinationer, undtagen Bruxelles, og til SAS’ hubs i København, Oslo og Stockholm.

EY-koden placeres også på flyvninger videre fra København til Billund og Ålesund, fra Oslo til Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Stavanger samt fra Stockholm til Umeå, Sundsvall og Östersund.

– Vi er meget tilfredse med at kunne annoncere det nye codeshare-samarbejde med Etihad Airways, og vi ser frem til at øge trafikken mellem Skandinavien og Mellemøsten, siger Eivind Roald, Executive Vice President & Chief Commercial Officer, SAS.

– Turismen og samhandlen mellem vores regioner er øget over årene, og vi er glade for at kunne tilbyde fordelene ved både SAS og Etihad Airways til vores rejsende. I syv af SAS’ primære europæiske lufthavne kan vi nu tilbyde et produkt af høj kvalitet fra Etihad Airways til og fra Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. Vi ser også frem til at byde passagerer fra Etihad Airways velkommen ombord og give dem den ægte og værdsatte SAS-oplevelse på den skandinaviske måde, hvor vi fokuserer på at gøre livet enklere for de frekvente rejsende, afslutter Eivind Roald.

Billetsalget starter mandag den 8. december 2014 med rejsestart fra mandag den 19. januar 2015.

For yderligere oplysninger kontakt
SAS’ presseafdeling på +45 3232 3135

Om SAS
Scandinavian Airlines transporterer mere end 28 mio. passagerer årligt og er Skandinaviens førende flyselskab med næsten 1000 daglige flyvninger til 127 destinationer i 36 lande i Skandinavien, Europa, USA og Asien. SAS er medlem af Star Alliance™ og kan sammen med 26 partnere tilbyde mere end 18.500 daglige flyvninger til 1316 destinationer over hele verden i mere end 193 lande. Se flere oplysninger på www.flysas.com

Om Etihad Airways
Etihad Airways begyndte flyvninger i 2003 og transporterede i 2013 11,5 mio. passagerer. Fra sin base i Abu Dhabi flyver Etihad Airways til 111 eksisterende eller annoncerede passager- og fragtdestinationer i Mellemøsten, Afrika, Europa, Asien, Australien samt Nord- og Sydamerika. Flyselskabet har en flåde på 105 Airbus- og Boeing-fly og mere end 200 fly i bestilling, herunder 71 Boeing 787-fly, 25 Boeing 777-X-fly, 62 Airbus A350-fly og 10 Airbus A380-fly. Etihad Airways er medejer af airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia og Jet Airways og er i færd med at foretage yderligere investeringer i Alitalia og det Schweiz-baserede Etihad Regional*. Se flere oplysninger på: www.etihad.com

*Beflyves af Darwin Airline

Latest news