Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS öppnar ny direktlinje Stockholm - Hamburg

January 22, 2014 08:00

Den 22 april öppnar SAS en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda Airport och Hamburg Airport med två avgångar tur och retur varje vardag, samt en avgång på söndagar. Därmed stärker SAS sitt kunderbjudande med ytterligare en direktlinje till en attraktiv affärsdestination och populärt weekendresemål. Idag flyger fler än 100 000 resenärer årligen mellan Stockholm Arlanda och Hamburg.Hamburg är en av Tysklands största städer. Senast SAS flög linjen var 2009, men nu återupptas linjen för att möta SAS resenärers behov av direktlinjer inom Europa.

– Vi är mycket glada att vi återigen kan erbjuda våra resenärer möjligheten att flyga direkt mellan Stockholm och Hamburg med SAS. Det är en efterfrågad linje bland SAS resenärer och norra Tyskland är en viktig näringslivsregion för många svenska företag. Med en bra affärstidtabell tillsammans med fast track och lounge har vi ett starkt erbjudande och vi har en stor förhoppning om att denna satsning kommer falla väl ut, säger Joakim Landholm, kommersiell chef på SAS.

Linjen kommer att trafikeras med Boeing 737-600 med plats för 120 passagerare och Boeing 717 med plats för 115 passagerare. Flygtiden blir 1 h 30 min.

Tyskland är en stor marknad för SAS, och idag har SAS flera avgångar per dag direkt från Stockholm Arlanda till de tre tyska destinationerna Frankfurt, Düsseldorf och Berlin. Totalt har SAS cirka 500 flighter i veckan mellan Skandinavien och Tyskland.

Under 2014 öppnar SAS fler än 40 nya europeiska linjer från Sverige, Norge och Danmark i syfte att stärka kunderbjudandet ytterligare med direkttrafik till efterfrågade destinationer.

För ytterligare information, kontakta:
Henrik Edström
Pressansvarig, SAS
Telefon: 070 997 25 42
E-mail: henrik.edstrom@sas.seSAS är Skandinaviens ledande flygbolag (http://www.sas.se/) med dagliga flygresor till destinationer (http://www.sas.se/resmal/) i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 27 partners erbjuda över 1300 resmål världen över i 195 länder. För mer information, besök www.sas.se.

Latest news