Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

2,5 miljoner passagerare reste med SAS i mars

April 9, 2015 09:01

Under mars valde totalt 2,5 miljoner passagerare att resa med SAS, en ökning med 141 000 passagerare jämfört med samma period föegående år.

SAS hade en positiv trafikutveckling under mars och störst var ökningen på linjerna inom Skandinavien. Den totala kabinfaktorn förbättrades med 3 procentenheter till 74,3 procent, samtidigt som SAS kapacitet minskade med 2,2 procent, till följd av en planerad kapacitetsminskning inom charter.

–       Mars var en relativt turbulent månad för branschen, både i Skandinavien och i Europa, där fackliga konflikter delvis påverkat SAS trafikutveckling. Vi ser fortsatt en hård konkurrenssituation och parallellt med att vi förbättrar kunderbjudandet måste vi arbeta vidare med att skapa ett SAS som kan agera snabbt och flexibelt på marknaden, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

I slutet av mars startade SAS sommartrafikprogrammet för 2015, med 11 nya linjer till bland annat Hong Kong, Budapest, Edinburg, Faro och Salzburg, liksom återkommande populära sommardestinationer som Chania, Split, Pisa, Barcelona med flera.

Den valutajusterade yielden och PASK* under februari (rapporteras med en månads fördröjning) var 2,8% respektive 5,7% högre än föregående år. Under mars 2015 kommer också den valutajusterade förändringen av  PASK  att bli positiv.

* PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

Latest news