Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Lars Sandahl Sørensen ny medlem i SAS koncernledning

February 23, 2015 09:00

Lars Sandahl Sørensen återvänder till SAS och blir ny koncerndirektör och COO, Chief Operation Officer, i SAS. Lars Sandahl tillträder den 1 maj 2015.

Lars Sandahl har tidigare varit koncerndirektör och CCO (Chief Commercial Officer) för det globala serviceföretaget ISS. Dessförinnan arbetade han mellan 2003 och 2010 inom SAS. Först som VD för flygbolagets dåvarande dotterbolag SAS International och därefter som koncerndirektör för Commercial med ansvar för produktutveckling, network, revenue management och marknadsföring. Lars Sandahl är för närvarande partner i Flensby & Parners samt rådgivare till flera Private Equity fonder och har även en rad styrelseuppdrag.

I Lars får vi väldigt erfaren ledare och dessutom en COO med gedigen erfarenhet inom flygbranschen och en bred bakgrund från andra globala verksamheter. Lars kommer tillbaka till SAS i en ytterst spännande period då vi gör stora investeringar för att förnya vår flotta samtidigt som en ny norm i branschen har förändrat konkurrensvillkoren radikalt. Det är fantastiskt att få välkomna Lars tillbaka till SAS, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS.

Det ska bli otroligt spännande att kliva ombord igen och arbeta tillsammans med flygbranschens skickligaste medarbetare. SAS spelar en oerhört viktig roll för Skandinavien med ett starkt erbjudande till de frekventa resenärerna. Jag har stor respekt för det gedigna arbetet med säkerhet och punktlighet som pågår. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor leverera en hög kvalitet som hela tiden ska vidareutvecklas, och bidra till att stärka SAS position som Skandinaviens främsta flygbolag, säger Lars Sandahl Sørensen.

Lars tillträder sin befattning den 1 maj 2015. Som tidigare meddelats slutar nuvarande koncerndirektör för Operations, Flemming Jensen senast 1 maj 2015.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 2944
SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med dagliga flygresor till destinationer i Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med 26 partners erbjuda över 1 200 resmål världen över i 193 länder. För mer information, besök www.sas.se.

SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 februari kl 10.00

Latest news