Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS har fortsatt en punktlighet i världsklass

January 27, 2015 07:32

Flightstats har utnämnt SAS till världens andra punktligaste flygbolag under 2014, bland alla flygbolag som flyger globalt – 0,04% efter vinnaren. Även bland de största europeiska flygbolagen hamnar SAS på prispallen med en tredjeplats, då 88,62% av bolagets 300 000 flygningar landade enligt tidtabell i fjol.

Det är den oberoende källan Flightstats som varje månad presenterar statistik på flygbolagens punktlighet och för sjätte året i rad utses de bästa flygbolagen i ”On Time Performance Award”, där SAS inom kategorierna ”Global and Major airlines” har varit i Europa- och världstoppen alla år.

– Alla våra medarbetare, både på marken och i luften, gör sitt yttersta för att möta kundernas höga förväntningar på SAS. När vi ännu ett år tar emot dessa priser som en bekräftelse på att SAS är i världstoppen är det ett erkännande till alla våra medarbetare, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef på SAS.

– Samtidigt visar dessa utmärkelser att SAS är ett pålitligt flygbolag och våra frekventa resenärer får bekräftat att SAS fortsätter att vara lojala gentemot dem, säger Rickard Gustafson.

Flightstats mäter ankomsttider från över 150 000 flygningar varje dag, samlar statistiken för analys och publicering, samt informerar om resultaten till miljoner av resenärer världen över. Mer information om Flightstats finns på www.flightstats.com.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour +46 8 797 29 44

Latest news