Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS indenrigsfly centralt placeret i samlet lufthavn

March 16, 2015 08:00

Når indenrigs og udenrigs i Københavns Lufthavn bliver lagt sammen den 29. marts, kommer hovedparten af SAS indenrigsfly til at holde parkeret ved centrale gates i Finger B og D – tæt på bagage og sikkerhedstjek. Fire ud af fem passagerer, der skifter fra indenrigs til udenrigsfly i CPH, flyver med SAS.

Hvor skal flyene holde? Det er spørgsmålet, mange SAS indenrigspassagerer er optagede af i forbindelse med sammenlægningen af indenrigs- og udenrigsoperationerne i Københavns Lufthavn fra 29. marts.

– Flere har sikkert forventet lange gåture fra sikkerhedstjekket i Terminal 2 til de gates på Finger A Vest, der hidtil har været benyttet til indenrigstrafikken, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Men den bekymring er heldigvis ikke nødvendig. Københavns Lufthavn har sammen med flyselskaberne analyseret behov og muligheder. Og der bliver nikket tilkendegivende til den endelige aftale hos selskaberne. Også SAS er tilfredse.

– SAS’ indenrigsfly vil afgå fra samme områder som vores nuværende europæiske ruter på Finger B og D. I myldretid vil de fleste indenrigsankomster- og afgange ske fra Finger D. På mindre travle tidspunkter af dagen vil man skulle møde ved de centralt placerede gates C2-C8 mellem Finger B og D og køres med bus ud til flyet. Vi arbejder hele tiden på at gøre det nemt for vores indenrigspassagerer, siger Lars W. Andersen, direktør for Public Affairs og infrastruktur i SAS.

En enklere og smidigere rejse med SAS
– For de fleste frekvente rejsende med SAS, som kommer til og fra København med metro, tog, bus og taxa, vil turen gennem security og ud til gaten kunne foretages på kort tid via SAS Fast Track. Det betyder, at man så at sige træder lige ind i security fra perronen, siger Lars W. Andersen.

Indenrigspassagererne får også mulighed for at bruge selvbetjenings-bagage drop og lounge i Terminal 3, som gør rejsen mere behagelig, enkel og smidig. Og så vil alle indenrigspassagerers bagage fast blive udleveret på bånd 5, som er tættest på udgangen.

– Vi har haft en god dialog med lufthavnen, om hvor det gav mest mening at have vores fly. Det er os, der kender vores kunder bedst, og derfor har det været vigtigt for os, at blive imødekommet af CPH, og det synes jeg i videst mulige omfang, vi er blevet, siger Lars W. Andersen.

Fakta om sammenlægningen og standpladser

– Sammenlægningen af indenrigs- og dele af udenrigstrafikken sker som følge af den nye 4-årige takstaftale, som Københavns Lufthavn har indgået med flyselskaberne.
– Sammenlægningen med indenrigs gælder kun for den del af udenrigstrafikken, der går til og fra et af de 26 europæiske lande, der er med i Schengen-samarbejdet. På rejser inden for Schengen skal man som passager ikke igennem paskontrollen.
– De gates, SAS er tildelt, er prioriteret til afvikling af indenrigstrafikken, men Københavns Lufthavn forbeholder sig retten til at benytte andre standpladser som følge af uforudsete ændringer i trafikprogrammet fx pga. dårligt vejr, strejker eller lignende.
-SAS’ indenrigsfly til Aalborg og Aarhus bliver i morgen- og eftermiddags myldretid parkeret på Finger D tæt på selskabets øvrige fly. Udenfor myldretid vil man skulle møde ved de centralt placerede gates C2-C8 og køres med bus ud til flyet.

For yderligere information kontakt:
SAS’ presseafdeling på telefon 32 32 31 35

Latest news