Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS ingår samarbete med schackspelaren Magnus Carlsen

April 30, 2015 13:30

SAS ingår ett globalt samarbete med den norske världsmästaren i schack, Magnus Carlsen och bolaget Play Magnus AS. Samarbetet ska bidra till att uppfylla hans önskan om att etablera schack runtom i världen och kommer ge SAS kunder möjligheten att spela schack mot Magnus Carlsen, den högst rankade schackspelaren någonsin.

Play Magnus Live Challenge i New York är en tävling sponsrad av SAS, där 12 schackspelare från hela världen är kvalificerade efter att ha spelat mot Magnus Carlsen i appen Play Magnus. Detta är ett koncept som SAS önskar att utveckla vidare för sina EuroBonus-medlemmar.

–    Play Magnus Live Challenge är starten på ett samarbete som vi är väldigt stolta över och som ger spännande möjligheter för våra EuroBonus-medlemmar framöver, säger Eivind Roald, koncerndirektör för den kommersiella verksamheten på SAS.

Samarbetsavtalet mellan Play Magnus Live Challenge och SAS omfattar också ett arrangemang av ett så kallat ”simuleringsevent” i Oslo senare i år där EuroBonus-medlemmar som kvalificerat sig spelar ett parti schack mot Magnus Carlsen. SAS är ett av få flygbolag som har WiFi på sina långdistansplan och resenärer ombord på flygplan som har den uppgraderade kabinen kommer kunna spela schack under resan på Play Magnus-appen och mäta sina kunskaper mot Magnus Carlsen, både när han var nybörjare och som världsm��stare.

–    Vi ser framför oss en utveckling som gör att EuroBonus-medlemmar också kan spela mot varandra, gärna ombord på samma flyg eller mot resenärer på andra SAS-flyg som är i luften samtidigt.  Vi arbetar även med att integrera Play Magnus-appen i SAS undehållningssystem ombord, säger Eivind Roald.

Kate Murphy, vd på Play Magnus AS, ser också fram mot samarbetet och menar att de båda bolagen passar varandra bra.

–    Vi på Play Magnus AS, vill göra schack mer tillgängligt, oavsett om det är via en mobilapp, via vårt portabla schackbräde, eller i luften ombord en flygning med SAS. Därför är vi väldigt förväntansfulla att i vårt partnerskap med SAS fortsätta vår mission om att göra schack tillgängligt till fler människor runtom i världen.

–    SAS är långt fram när det gäller innovation och tillsammans kommer vi skapa spännande upplevelser för EuroBonus-medlemmar och samtidigt öka intresset för schack.

SAS är glada att välkomna världsmästaren i schack och Play Magnus AS ombord.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS Pressjour
+46 8 797 29 44

Latest news